Aktualno

PELJEŠKI MOST Gradilište se priprema za dolazak Kineza

Pelješki most

Nakon što su u ponedjeljak ujutro u Stonu predstavnici Hrvatskih cesta i konzorcija China Road and Bridge Corporation potpisali ugovore o primopredaji projektne dokumentacije za izgradnju Pelješkog mosta, prvi kineski bageri ipak nisu stigli na gradilište. Ipak, jutro na Komarni nije prošlo bez buke strojeva.

Naime, na području bivšeg, odnosno budućeg gradilišta, zatekli smo tek nekoliko radnika tvrtke Salona Mont, koja je došla razmontirati svoju dizalicu, koju je unajmio bivši izvođač radova.

-Nema vam danas radova, nego smo mi došli rastaviti i odnijeti našu dizalicu. Kinezi su odlučili da bi donijeli sve svoje pa mi odlazimo – rekao nam je jedan od radnika.

Inače, od danas Kinezima počinje teći rok od 36 mjeseci za realizaciju izgradnje, a prema najavama, kineski bi strojevi na gradilište trebali stići najkasnije krajem kolovoza.

Podsjetimo, HC i CRBC u travnju su potpisali ugovor o izgradnji 2,4 kilometra dugog i 55 metara visokog Pelješkog mosta s četiri trake i s pristupnim prometnicama, ukupne vrijednosti 2,8 milijardi eura bez PDV-a.

Pročitajte još

U SPOMEN GORANU KOMLENCU Više od 250 trkača sudjelovalo u utrci u Orašcu

Dulist

[FOTO] PREDSTAVLJEN ROMAN ‘BLANK’ Životna ispovijest glumca Feđe Štukana

Dulist

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist