DuList IN

POZIV IZ HRVATSKOG DOMA Župski bali u Linzu

Od 18.-21. sudenoga KUD Marko Marojica iz Župe dubrovačke gostovao je u Linzu u Austriji. Na poziv Hrvata okupljenih u zajednici Hrvatski dom Linz u prepunom domu, održali su cjelovečernji koncert.

Publika je oduševljeno pratila dvosatni program u kojem su osim Marka Marojice nastupili i članovi folklorne sekcije Hrvatskog doma Linz.

Publika je svaki od plesova nagrađivala gromoglasnim pljeskom. Program su započeli svojim poznatim župskim balima, te tako predstavili odmah na početku svoju bogatu nošnju. Program je nastavljen s Konavoskim plesovima, gracioznim Starim splitskim plesovima, a za kraj su izveli dobro poznatu i nadasve atraktivnu primorsku poskočicu Linđo, koja je izazvala gromoglasan i dugotrajan pljesak.

Domaćini su se uistinu potrudili da se Župljani osjećaju kao kod kuće, te su tokom ovog trodnevnog boravka Župljanima pokazali sve ono najbolje od Linza – od kulture do gastronomije. Na kraju druženja uručeni su tradicionalni pokloni, ali i obećanje kako će se ovo prijateljstvo nastavit i u buduće.

KUD Marko Marojica se najtoplije zahvaljuje Hrvatskom domu Linz na omogućavanju predstavljanja svoje župske i dubrovačke baštine i kulture koju njeguju kroz KUD već dugih 40 godina, te ih veseli da su upravo oni ambasadori svoje Župe i njezine bogate povijesti. Hvala i Folklornom ansamblu Linđo na posudbi transportnih kufera, a kako bi iznimno vrijedne župske nošnje stigle sigurno do odredišta.

Župljanima po povratku u Dubrovnik nema odmora, te ih očekuju pune ruke posla. Prvo je na rasporedu audicija za nove prijem novih članovova u KUD, a nakon toga slijede priprema za nove koncerte, od kojih ih je svakako najzanimljiviji i najiščekivaniji koncert u sklopu obilježavanja 40. obljetnice uspješnog rada i očuvanja župske nošnje i bala.

Pročitajte još

[ŠAPA TJEDNA] Bono i njegova vjerna pratnja, redatelj Robi Bošković!

Dulist

Mihaela Pavlović: Primila sam ‘milijun’ poruka podrške. Opet ću se prijaviti na Survivor!

Maria Prkut

Dođite na buvljak u Studentskom domu, sredstva idu Udruzi za Down sindrom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija