Aktualno

POVIJESNI TRENUTAK! Hrvatska je od danas cjelovita, spaja se zadnji dio Pelješkog mosta

U srijedu konačno ćemo svjedočiti trenutku na kojeg smo čekali desetljećima. Danas će se u večernjim satima odviti spajanje Pelješkog mosta u njegovoj punoj duljini od 2,4 kilometra. Podizanjem zadnjeg, 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješki most bit će u potpunosti spojen od Komarne do Brijeste te će označiti povezivanje teritorija Republike Hrvatske.

Podsjetimo, na gradilište Pelješkog mosta je posljednja pošiljka čelične konstrukcije došla sredinom srpnja, a protekle su već tri godine otkako inženjeri Hrvatskih cesta na ovog projektu surađuju s kineskim radnicima kompanije China Road and Bridge Company. Paralelno s mostom napreduju i radovi na segmentima pristupnih cesta. U lipnju je prilikom obilaska radova predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić istaknuo kako bi se preko mosta mogao odvijati promet lakih vozila, odnosno osobnih automobila te kamiona do sedam i pol tona, i prije njihovog dovršetka. Međutim, naglasio je da će tu odluku donijeti sukladno stanju cijelog projekta i aspektima prometne sigurnosti koji će biti na snazi, a s obzirom na lokalnu cestu na koju bi se promet trebao priključiti.

Središnja svečanost održat će se između 23:00 i 24:00 sata na samom mostu, na dijelu segmenta oznake S9, odmah po završetku radova na podizanju segmenta i konačnom spajanju.

Pročitajte još

Što vas sve očekuje u Noći istraživača?

Dulist

FRANKOVIĆ O RAMPI PREMA SRĐU ‘Ništa nećemo napraviti bez suglasnosti stanovnika Bosanke. Nema šanse!’

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija