Aktualno

POVIJESNI TRENUTAK! Hrvatska je od danas cjelovita, spaja se zadnji dio Pelješkog mosta

POVIJESNI TRENUTAK! Hrvatska je od danas cjelovita, spaja se zadnji dio Pelješkog mosta

U srijedu konačno ćemo svjedočiti trenutku na kojeg smo čekali desetljećima. Danas će se u večernjim satima odviti spajanje Pelješkog mosta u njegovoj punoj duljini od 2,4 kilometra. Podizanjem zadnjeg, 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješki most bit će u potpunosti spojen od Komarne do Brijeste te će označiti povezivanje teritorija Republike Hrvatske.

Podsjetimo, na gradilište Pelješkog mosta je posljednja pošiljka čelične konstrukcije došla sredinom srpnja, a protekle su već tri godine otkako inženjeri Hrvatskih cesta na ovog projektu surađuju s kineskim radnicima kompanije China Road and Bridge Company. Paralelno s mostom napreduju i radovi na segmentima pristupnih cesta. U lipnju je prilikom obilaska radova predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić istaknuo kako bi se preko mosta mogao odvijati promet lakih vozila, odnosno osobnih automobila te kamiona do sedam i pol tona, i prije njihovog dovršetka. Međutim, naglasio je da će tu odluku donijeti sukladno stanju cijelog projekta i aspektima prometne sigurnosti koji će biti na snazi, a s obzirom na lokalnu cestu na koju bi se promet trebao priključiti.

Središnja svečanost održat će se između 23:00 i 24:00 sata na samom mostu, na dijelu segmenta oznake S9, odmah po završetku radova na podizanju segmenta i konačnom spajanju.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist