Aktualno

POTVRĐENO Sjednica Gradskog vijeća u ponedjeljak u 11 sati

Potvrđeno je – sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održat će se u ponedjeljak!

Deseta sjednica GV-a počet će u 11  sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika. Kako smo već i prije naveli, sjednica bi se trebala održati u razdoblju prije četvrtka, 31. ožujka jer UTD Ragusa do tog datuma mora izvršiti uplatu za kupnju TUP-a, s obzirom na dane bjanko zadužnice, a Gradsko vijeće dati suglasnost. Naši navodi su potvrđeni.

U ponedjeljak će se tako pred vijećnicima naći povijesna odluka o stjecanju visoko vrijedne imovine procijenjene na 18,6 milijuna eura, odnosno gotovo 140 milijuna kuna. Naime, otkupom dionica TUP-a, posredstvom društva UTD Ragusa, Grad Dubrovnik će steći preko 9000 m2 prostora na strateškoj poziciji u Gružu te 17000 m2 u Komolcu.

Tako će se kao prva točka Dnevnog reda naći Prijedlog zaključka o prihvaćanju teksta Pisma namjere u svrhu sklapanja ugovora o kreditu između društva UTD Ragusa d.d. i ERSTE&STEIERMARKISCHE BANK d.d.

Iznos kredita je 10.201.000 eura, a radi se o dugoročnom kreditu čiji je rok i krajnji način nenamjenski. Otplata kredita s kamatnom stopom 1,5 izvšavat će se u 216 mjesečnih rata na rok vraćanja 1. prosinca 2040. godine, navodi se u službenim materijalima sjednice. Instrumenti osiguranja su zadužnica društva, korporativno jamstvo i zadužnica Luke Dubrovnik te hipoteke na nekretninama.

Nekretnine će Grad Dubrovnik ugovorom o zakupu uzeti u zakup od TUP d.d. po cijeni od 20 eura po metru četvornom za uredske prostorije mjesečno, te 10 eura po metru četvornom za pogonski prostor mjesečno, pa će ukupna mjesečna zakupnina iznositi 26.000 eura mjesečno, navode u pismu namjere. Također se ističe kako je pismo namjere obvezujuće isključivo u slučaju da Banka društvu UTD Ragusa d.d. odobri kredit u svrhu radi koje je pismo namjere dano.

Deseta sjednica imat će ukupno pet točaka – gore navedeni Prijedlog zaključka o prihvaćanju teksta Pisma namjere, Prijedlog odluke o zaduživanju UTD Raguse d.d., Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zasnivanje založnog prava na nekretninama UTD Raguse d.d, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o zaduživanju Grada Dubrovnika te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o zaduživanju Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA PITA: Zašto tako dugo čekamo radne dozvole?

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: Konačno započinje projekt izgradnje autoceste do Dubrovnika

Dulist

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija