Hrvatska

POTRES U ZAGREBU 15-godišnja djevojka teško ozlijeđena, liječnici se bore za njezin život

002potres zagreb

Zagreb je i dalje u šoku nakon niza potresa koji su se dogodili iza 6 sati u nedjelju ujutro. U urušavanju zgrade u teško je stradala 15-godišnja djevojka koja je u kritičnom stanju u bolnici.

Naime, iako je Hrvatska izvještajna agencija Hina objavila da je petnaestogodišnje dijete prva žrtva potresa u Zagrebu, pozivajući se na potvrdu u Zavodu za Hitnu medicinu Grada Zagreba, HRT-u je potvrđeno da je dijete teže ozlijeđeno, ali nije preminulo. Ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj Goran Roić je rekao da joj se bore za život.

Anesteziolog Tomislav Kifer rekao je za HRT je rekao da je po navodima roditelja djetetu tijekom potresa najvjerojatnije neki predmet pao na glavu. Rekao je i da je djevojčica dovezena u vozilu Hitne pomoći, u tijeku reanimacijskoh postupka i u kritičnom stanju.

– Nastavljena je reanimacija. Kad smo dobili ritam, dijagnostički je potvrđeno da se radi o teškoj karniocerebralnoj ozljedi do koje je vjerojatno došlo uslijed potresa. Ozljeda je iznimno teška, ona je u životnoj opasnosti, na lijekovima koji održavaju rad srca i krvnog tlaka – istaknuo je.

– Dijete je teže ozlijeđeno, no ne treba vjerovati neprovjerenim informacijama koje su se pojavile na društvenim mrežama – rečeno je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist