Politika

Potrebica: Idemo na Ustavni sud, sprega Milanović-Bauk-Vlahušić neće proći!

Potrebica: Idemo na Ustavni sud, sprega Milanović-Bauk-Vlahušić neće proći!

Predstojnik Ureda državne uprave Dubrovačko-neretvanske županije Baldo Pušić je temeljem nadzora općih akata sukladno zakonu, donio odluku da jedna od 30 izmjena, odnosno jedan od 20 članaka koji je nedavno mijenjan u Statutu Grada Dubrovnika, izmijenjen protivno zakonu rekao je na konferenciji za novinare gradski vijećnik HDZ-a Marko Potrebica, dodavši kako će se protiv takvog ‘političkog rješenja’ boriti na Ustavnom sudu.
-Riječ je o članku 6. izmjena koji govori o članku 31. dodatnog stavka 4. o osnivaču – rekao je Potrebica.
Podsjetimo, Gradsko vijeće na jednoj od nedavnih sjednica definiralo je Statutom da ovlasti osnivača gdje to nije posebno propisano zakonom vrši Gradsko vijeće, čime su digli dio ovlasti iz ruka Vlahušića.
-Mi te izmjene nećemo povući, nego ćemo pokrenuti postupak dokazivanja da smo u pravu pred Ustavnim sudom. Tu je riječ o sprezi Vlade, odnosno SDP-ovog ministra Arsena Bauka na Ured državne uprave u Dubrovniku kako bi se išlo na ruku gradonačelniku Andru Vlahušiću – rekao je Potrebica.
-Premijer Milanović je podigao ljestvicu toliko visoko da se svi pa i pijani ministri u prometu, kao i osuđeni kriminalci provlače ispod ljestvice s njegovom potporom pa me ne čudi jedno ovakvo političko rješenje – rekao je Potrebica te dodao kako će postupak pred Ustavnim sudom pokrenuti kad dobiju rješenje Ureda Državne uprave.
-Obrazloženje koje smo dobili po nama nije dobro. Baldo Pušić kaže kako smo u koliziji s člankom 48. Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi, odnosno da gradonačelnik ima pravo imenovanja ako nije posebnim zakonom određeno drugačije – rekao je Potrebica te dodao kako se zapravo osporava da je u ovom slučaju posebni zakon onaj o sprječavanju sukoba interesa.
-To mora biti posebni zakon jer korupcija na javnim funkcijama mora prestati – rekao je Potrebica te dodao kako je kao rezultat i ovakvih procesa, odnosno rješenja i odluka hrvatska Vlada zauzela 6. mjesto na ljestvici najneuspješnijih u svijetu.
-Pitam se zašto državna uprava nije poništila tri nezakonita rješenja iz prethodnog saziva, Odluku o autotaksi prijevozu, Odluku o zaustavljanju autobusa na Pilama, te unutrašnji ustroj gradske uprave – zaključio je ovaj gradski vijećnik.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović