Županija

‘POTREBE SU SVE VEĆE’ Dom zdravlja Dubrovnik i Ploče dobili dva nova sanitetska vozila

'POTREBE SU SVE VEĆE' Dom zdravlja Dubrovnik i Ploče dobili dva nova sanitetska vozila

Dva nova sanitetska vozila vrijednosti oko 550 tisuća kuna uručio je ovog ponedjeljka župan Nikola Dobroslavić Domu zdravlja Dubrovnik i Ploče.

-Drago nam je da smo i ovime pomogli u obnavljanju voznog parka naših zdravstvenih ustanova. Ove godine riječ je o ukupno šest vozila – tri sanitarnog prijevoza, dva za hitnu medicinu te jednom patronažnom vozilu. Puno ulažemo u zdravstvo u našoj županiji. Ove godine iznos će se kretati oko 28 milijuna kuna, a osim sredstava namijenjenih za održavanje zgrada i vozila, ove smo godine izdvojili posebno i sredstva za pomoć u borbi protiv COVID-19 i to dva milijuna kuna te još 2,5 milijuna kuna za sofisticirane medicinske uređaje na Odjelu za radiologiju Opće bolnice Dubrovnik, zatim za specijalizacije, tj. smještaj gostujućih liječnika – rekao je župan Dobroslavić.

Naglasio je kako je županija u zdravstvo ulagala iz centraliziranih sredstava te županijskog proračuna, kako je bilo izazovno s obzirom na pandemiju, ali da su uspjeli.

-Vjerujem da ćemo to moći i idućih godina. Nadam se da će kriza proći i da ćemo imati normalne prihode – rekao je župan.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan istaknuo je kako sanitetski prijevoz godišnje prijeđe 1,2 milijuna kilometara.

-Jedno do dva nova vozila godišnje su nam jako bitna. Dom zdravlja Dubrovnik ukupno raspolaže sa 16 sanitetskih vozila, imamo osam i pol timova i svaki tim po dva auta. Za Dubrovnik je najznačajnije to što vozimo u klinike u Zagrebu, Rijeci i ostalim gradovima. Dnevno obavimo do dva takva prijevoza. Sanitetski prijevoz također prevozi na testiranje osobe koje sumnjaju ili jesu pozitivne na COVID-19 pa nam se u tome povećao obim posla – istaknuo je Bazdan.

Ravnatelj Doma zdravlja Ploče Vinko Matić naglasio je kako ovaj Dom zdravlja nastoji pomlađivati svoja vozila kao i ostalu opremu. Na raspolaganju imaju šest vozila, a svakodnevno vode ljude na dijalizu u Metković, a voze i za Zagreb, Split i Dubrovnik.

-Potrebe ljudi su sve veće. Što se tiče našeg Doma zdravlja, stižemo sve, iako nije lako. Sestre su izgubile na kilaži jer svakog pacijenta izvode na ruke van. Usluge imamo i telefonski, ali broj pacijenata se ne samnjuje. Olakšavamo tako našim bolnicama život – zaključio je Matić.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist