Županija

Biskup Uzinić obišao prostor budućeg Pastoralnog centra u Župi i Groblje Dubac

Biskup Uzinić obišao prostor budućeg Pastoralnog centra u Župi i Groblje Dubac

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić i generalni vikar don Hrvoje Katušić, u pratnji župnika župe Svetog Ilara don Miljenka Babaića , općinskog načelnika Silvia Nardellia i pročelnika Jure Marića, obišao je prostor budućeg Pastoralnog centra.
Već ranije u suradji Općine, Biskupije i Hrvatske udruge arhitekata proveden je javni međunarodni arhitektonski natječaj i izabrano je najuspjelije urbanističko rješenje, javljaju iz Općine Župa dubrovačka. Sukladno tom rješenju na zemljištu koje je u vlasništvu Općine Župa predviđena je izgradnja plivališta i sportske dvorane, dok je na zemljištu koje je u vlasništvu Biskupije predviđena izgradnja crkve i Pastoralnog centra. Obostrana je želja da se sukladno mogućnostima čim prije, etapno, započne s izradom projektne dokumentacije.
S direktorom Groblja Dubac Đurom Lonzom isti su obišli i gradilište budućeg groblja gdje se biskup upoznao s aktivnostima koje su trenutno u tijeku, a vezane su za samu izgradnju groblja, kao i s dinamikom budućih radova. Biskup Uzinić se s posebnom pažnjom zanimao za ‘Biblijski vrt’ koji je planiran oko ostataka stare crkve Svetog Vlaha kao i za lokacijom buduće kapele koja je predviđena u sklopu projekta. Nakon obilaska u prostorima Općine nastavljeno je s radnim sastankom vezano za detaljnije upoznavanje s projektnom dokumentacijom Groblja Dubac te s ostalim temama od općeg interesa za Općinu i Biskupiju.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist