Hrvatska

Potražnja Amerikanaca za Hrvatskom i Dubrovnikom porasla za 205 posto

Hrvatske destinacije pojačano se pretražuju na tržištu SAD-a pa je tako ugledni američki časopis Forbes objavio podatak kako pretraživanje Dubrovnika na online tražilicama kontinuirano raste, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin.

U Forbesovom članku navodi se kako je na popularnoj KAYAK stranici za pretraživanje putovanja Dubrovnik zabilježio skok u pretraživanju od čak 205 posto, a slijede Zürich s rastom od 167 posto, Prag s 144 posto te Reykjavik s rastom od 143 posto. U članku se navodi kako je rast pretraživanja direktno povezan s popuštanjem putničkih restrikcija u Hrvatskoj i na Islandu, a spominje se i kako su Hrvatska i Grčka trenutno najtraženije destinacije i na stranici za iznajmljivanje brodova Click & Boat.

Da internetsko pretraživanje Hrvatske raste za 31 posto, a Islanda za 22 posto, navodi i poznata američka televizijska mreža CNBC. Iako se očekuje da će Amerikanci u 2021. najviše putovati po vlastitoj zemlji, pretraživanja avioprijevoznika porasla su za 47 posto nakon optimistične izjave predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, koja je nagovijestila kako bi cijepljeni Amerikanci mogli ovog ljeta putovati u Europu. O uvjetima dolaska i boravka u Hrvatskoj, kao i mjerama koje su trenutno na snazi piše i renomirani američki list The New York Times.

I američki opinion maker The Wall Street Journal donosi preporuke za europska putovanja, a na popisu se, uz Grčku, nalazi i Hrvatska, odnosno Dubrovnik, koji su spomenuti kao savršene destinacije za ovogodišnje ljetovanje Amerikanaca.

Iz HTZ-a navode kako je tijekom čitavog svibnja primjetan rast medijske pokrivenosti Hrvatske na tržištu SAD-a, a procijenjena medijska vrijednost objavljenih članaka iznosi preko 120 milijuna dolara. Dodajmo i podatak kako je u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvareno gotovo 70 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 38 posto.

Pročitajte još

Ugostiteljima promet pao za 50 posto, traže hitne sektorske mjere

Dulist

RANIJE OD PLANIRANOG Za mjesec dana Hrvatska se spaja Pelješkim mostom!

Dulist

Sjećate li se fotoreportera koji je slavio pogodak s ‘Vatrenima’? Ima posebnu poruku za njih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija