Aktualno

Potpisani ugovori za izgradnju kanalizacije u Zatonu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i direktor Vodovoda Dubrovnik Pero Mišković potpisali su danas ugovore s građevinskim tvrtkama Tonikom d.o.o. iz Dubrovnika i  MIAB d.o.o. iz Šibenika za radove na izgradnji sustava odvodnje otpadnih voda u Zatonu.

Naime, u postupku javne nabave male vrijednosti za izvođenje građevinskih radova izgradnje kolektora sustava odvodnje otpadnih voda Zaton – Podsustav 3 – Mali Zaton, kao najpovoljnija izabrana je ponuda ponuditelja Tonikom d.o.o. iz Dubrovnika ukupnog iznosa 3, 37 milijuna kuna.

U postupku javne nabave male vrijednosti za izgradnju crpnih stanica Bunica, Mali Zaton, Štikovica i Glavica najpovoljniju ponudu dala je građevinska tvrtka MIAB d.o.o. iz Šibenika ukupne vrijednosti 3, 34 milijuna kuna. Rok izvođenja radova je prosinac 2012.

U ovom trenutku od Štikovice do Orašca izvodi se ukupno više od deset kilometara cjevovoda otpadnih voda, ukupne vrijednosti više od 30 milijuna kuna, a cjelokupan sustav, sa s crpnim stanicama, mjesnim mrežama, magistralnim cjevovodom, pročistačima i drugim objektima odvodnje bit će u potpunosti izgrađen i pušten u funkciju krajem 2013. godine.

Prilikom potpisivanja ugovora pročelnik UO za  promet, stanogradnju i razvojne projekte Dinko Mirić iznio je informaciju kako se početkom sljedećeg tjedna može očekivati asfaltiranje ceste u Sustjepanu na dijelu koji su dosad bili raskopani prilikom izgradnje kanalizacijskog cjevovoda sustava Sustjepan.

Dubina iskopa, ispreplitanje s 35 kilovoltnim dalekovodom, svjetlovodom i aktivnim sustavom kanalizacije samo su neki od problema koji su usporili izvođača radova na tom gradilištu, a slična situacija se očekuje za petnaestak dana kada će početi novi iskop za daljnjih 400-njak metara, istaknuo je Mirić te zamolio građane za strpljenje.

Pročitajte još

Nataša Novaković: U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima dosta zlouporabe položaja

Dulist

RIT Croatia se pridružila globalnoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina

Dulist

Grad nastavlja s mjerama pomoći zakupnicima poslovnih prostora i javnih površina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija