Županija

NEĆEMO DOPUSTITI NAPULJSKI SCENARIJ Potpisan ugovor za izgradnju CGO Lučino razdolje, rok za završetak tri godine

NEĆEMO DOPUSTITI NAPULJSKI SCENARIJ Potpisan ugovor za izgradnju CGO Lučino razdolje, rok za završetak tri godine

U nazočnosti ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića i župana Nikole Dobroslavića, direktor Agencije za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Josip Bačić i predstavnik zajednice ponuditelja Magnum supra i Elektrocentar Petek potpisali su u Zagrebu Ugovor o projektiranju i izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Vrijednost potpisanog ugovora je gotovo 400 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za završetak projekta je tri godine.

-Centar za gospodarenje otpadom projekt je na kojem smo ustrajali i koji smo pripremali. Ovo je rezultat rada naše Agencije i naše županije i svi smo ponosni. Vjerujem i kako će izvođač ispoštovati ugovorene rokove i da će sve radnje, koje su pred nama, teći sukladno planiranoj dinamici – istaknuo je ovom prilikom direktor Agencije za gospodarenje otpadom DNŽ Josip Bačić.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je važnost Centra za cijelu županiju i čestitao Agenciji i izvođaču radova na potpisanom ugovoru.

‘Došli smo do najvažnije faze realizacije projekta koji je temelj za gospodarenje otpadom po najvišim europskim standardima. I ovim putem naglašavam kako je Centar za gospodarenje otpadom iznimno bitan projekt. Mi, u našoj županiji, nećemo dopustiti napuljski scenarij’, rekao je župan Dobroslavić.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović čestitao je Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i Agenciji za gospodarenje otpadom na uspješnoj pripremi i ustrajnom radu na projektu naglasivši da će Vlada Republike Hrvatske stajati uz ovaj, kao i druge centre kojima je cilj kvalitetno gospodarenje otpadom i zaštita okoliša.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i saborski zastupnik Branko Bačić, vršiteljica dužnosti direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Košiša Čičin-Šain te zamjenik župana Joško Cebalo.

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist