Grad

POTPISAN UGOVOR S 18 novih autobusa, Libertasova flota bit će stara 9 godina

libertas ugovor autobusi 4

Ugovor za nabavku 18 novih autobusa za potrebe Libertasa, vrijednosti skoro 31 milijun kuna, potpisan je ovog ponedjeljka u Velikoj vijećnici. Nabava se financira sredstvima EU u iznosu od 85 posto.
Kao najpovoljniji ponuditelji izabrani su Auto Hrvatska PSC d.o.o. i Autobus d.o.o.
Direktor Libertasa Franko Mekišić naglasio je ovog prigodom kako će ukupna starost Libertasovih autobusa u sljedećoj godini s 12 godina pasti na 9.
-Građani će izravno osjetiti benefite ove nabave jer će na naše prometnice doći autobusi najnovije ekološke norme i najnovijih standarda – rekao je Mekišić. Napomenuo je kako se intenzivno radi na tome da se i u idućem razdoblju povuku određena sredstva iz EU fondova također za nove autobuse.
Predstavnik tvrtke Auto Hrvatska, prokurist Marko Tihava, zahvalio se Gradu i Libertasu što su im još jednom ukazali povjerenje u njihov proizvod i uslugu.
-Nadam se da ćemo i nadalje uspjeti opravdati to ukazano povjerenje u našoj suradnji koja traje niz godina – rekao je.
Gradonačelnik Mato Franković, koji je nazočio potpisivanju ugovora, istaknuo je kako ova Gradska uprava još jednom pokazuje kako se mogu i trebaju koristiti Europski fondovi.
-Ovdje je konkretno u pitanju modernizacija voznog parka prijevoznika Libertas, a na korist naših sugrađana. Svjedoci smo da Libertas već sad vozi s određenim brojem autobusa financiranih sredstvima EU fondova, a ovo je nastavak tog projekta – rekao je gradonačelnik te istaknuo kako vjeruje da će u idućim operativnim programima biti još dodatnih autobusa, sve kako bi flota bila što mlađa, a samim time i komfor prijevoza za građane bio što veći. Radi se, dodao je, i na programu poboljšanja sustava naplate i najave unutar samih autobusa.
-Libertas može i treba biti prije svega tvrtka koja funkcionira i radi u svrhu povećanja standarda svih naših sugrađana. Libertas je prestao biti tvrtka slučaj. Ona je financijski stabilna, uspješno je odolijevala u kriznim vremenima i siguran sam da će u nekim idućim vremenima biti još uspješnija, bolja i kvalitetnija te da će sav svoj prihod usmjeriti u povećanje kvalitete pružanja usluge. Nadam se i vjerujem da ćemo odraditi i testne vožnje s električnim autobusima te da će oni postati budućnost prijevoza u Dubrovniku – rekao je gradonačelnik.
Najavio je i kako će vrlo skoro zona oko povijesne jezgre biti rezervirana u najvećem dijelu isključivo samo za građane Dubrovnika i javni prijevoz.
-Libertasu nakon pandemije slijede dobre i sjajne stvari – zaključio je.
Rok za isporuku novih autobusa je 300, odnosno 270 dana od potpisivanja ugovora.
S ovom nabavom, Libertas će vozni park modernizirati s dva zglobna gradska niskopodna autobusa, šest solo gradskih niskopodnih autobusa, sedam solo gradsko-prigradskih autobusa i tri midi prigradska autobusa. Jednak broj autobusa bit će povučen iz upotrebe. Danas Libertas ima oko 110 autobusa, s tim da ih je dnevno u ‘pogonu’ sedamdesetak.
Direktoru Mekišiću postavljeno je i pitanje povratka linije broj 5 u okvire prije pandemije. Istaknuo je kako takav zahtjev GK Ploče Iza Grada nije stigao, no pozvao je predstavnike neka ga pošalju te da će ih pozvati na sastanak.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist