Županija

POTPISAN UGOVOR O KONCESIJI Kreće rekonstrukcija pristupne ceste Novoj luci Korčula

POTPISAN UGOVOR O KONCESIJI Kreće rekonstrukcija pristupne ceste Novoj luci Korčula

Župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan, potpisali su danas ugovor o koncesiji za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu realizacije izgradnje i rekonstrukcije pristupne ceste Novoj luci Korčula na lokaciji Polačište.

Naime, u svrhu potpore ovom projektu te dodjele ovlaštenja za dokumentaciju i izgradnju ove ceste Županijska skupština na svojoj sjednici u rujnu dodjelila je Županijskoj upravi za ceste koncesiju za posebnu upotrebu pomorskog dobra. Slijedom navedene Odluke te po ispunjenju preduvjeta potpisom ovog ugovora omogućava se ralizacija ovog projekta na djelovima obale koji su u naravi pomorsko dobro.

Uz izgradnju Nove luke Korčula, ova cesta u ukupnoj duljini od 12 kilometara, iznimno je važan infrastrukturni projekt u vrijednosti većoj od 50 milijuna kuna koji se financira iz fondova Europske unije. U okviru projekta izgradnjom ove prometnice ovo područje postiže iznimnu kvalitetu povezanosti s budućom lukom te omogućava daljnji razvoj područja s obzirom na činjenicu da je u projektu, osim predviđene kolničke konstrukcije u duljini od 12 kilometara od Korčule do Račišća, predviđena izgradnja nogostupa i biciklističke staze duž cijele trase gdje to prostorni uvjeti omogućavaju, postavljanje u cjelosti nove javne rasvjete u duljini cijele trase, sanacija oborinske odvodnje na cesti, izgradnja vodovodne mreže te na atraktivnim mjestima odmorišta za bicikliste i pješake.

Ovaj projekt omogućiti će kvalitetnu povezanost buduće Nove luke Korčula, čija se realizacija provodi u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Županijskom lučkom upravom Korčula.
Inače, Dubrovačko-neretvanska županija putem svojih javnih ustanova odnosno Županijskih lučkih uprava i Županijske uprave za ceste razvija ukupno osam projekata što se tiče luka na području županija.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist