Županija

POTPISAN UGOVOR O KONCESIJI Kreće rekonstrukcija pristupne ceste Novoj luci Korčula

Župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan, potpisali su danas ugovor o koncesiji za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu realizacije izgradnje i rekonstrukcije pristupne ceste Novoj luci Korčula na lokaciji Polačište.

Naime, u svrhu potpore ovom projektu te dodjele ovlaštenja za dokumentaciju i izgradnju ove ceste Županijska skupština na svojoj sjednici u rujnu dodjelila je Županijskoj upravi za ceste koncesiju za posebnu upotrebu pomorskog dobra. Slijedom navedene Odluke te po ispunjenju preduvjeta potpisom ovog ugovora omogućava se ralizacija ovog projekta na djelovima obale koji su u naravi pomorsko dobro.

Uz izgradnju Nove luke Korčula, ova cesta u ukupnoj duljini od 12 kilometara, iznimno je važan infrastrukturni projekt u vrijednosti većoj od 50 milijuna kuna koji se financira iz fondova Europske unije. U okviru projekta izgradnjom ove prometnice ovo područje postiže iznimnu kvalitetu povezanosti s budućom lukom te omogućava daljnji razvoj područja s obzirom na činjenicu da je u projektu, osim predviđene kolničke konstrukcije u duljini od 12 kilometara od Korčule do Račišća, predviđena izgradnja nogostupa i biciklističke staze duž cijele trase gdje to prostorni uvjeti omogućavaju, postavljanje u cjelosti nove javne rasvjete u duljini cijele trase, sanacija oborinske odvodnje na cesti, izgradnja vodovodne mreže te na atraktivnim mjestima odmorišta za bicikliste i pješake.

Ovaj projekt omogućiti će kvalitetnu povezanost buduće Nove luke Korčula, čija se realizacija provodi u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Županijskom lučkom upravom Korčula.
Inače, Dubrovačko-neretvanska županija putem svojih javnih ustanova odnosno Županijskih lučkih uprava i Županijske uprave za ceste razvija ukupno osam projekata što se tiče luka na području županija.

Pročitajte još

Županija daje novčanu potporu za obitelji s četvero i više djece

Dulist

Značajni projekti lučke infrastrukture pri kraju

Dulist

Najveća škola u županiji nastavlja jednosmjenski rad

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija