Županija

Potpisan ugovor o izvođenju dva milijuna kuna vrijednih radova na komunalnoj luci Račišće

U četvrtak je potpisan ugovor o uređenju komunalnog dijela ‘Luke Račišće’. Ugovor su uz nazočnost župana Nikole Dobroslavića i zamjenika Joška Cebala u Dubrovniku potpisali ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić s izvođačem radova tvrtkom Marinetek Adriatic, ispred koje je bio Zoran Cvitan i tvrtkom nadzora projekta Trames, odnosno predstavnikom Zoranom Ivankovićem.
Župan Nikola Dobroslavić je tom prilikom rekao kako je Lučka uprava uspješno provela projekt Luke Porto Uš, a vodi velike projekte kao što je Luka Polačište i lukobran Puntin, koji je praktički završen uz neke već završene projekte.
– Želim reći da je naše opredjeljenje, u cijeloj županiji raditi pojačano na komunalnoj infrastrukturi, dakle komunalnim vezovima uz već realiziranu komunalnu lučicu Batala. Mi radimo i u gradu Dubrovniku na novoj lučici u Mokošici, planiramo na Pelješcu u Dračama, planiramo u Župi dubrovačkoj komunalnu lučicu, već sad se izvodi u Dubi Pelješkoj lukobran koji će omogućiti sigurne vezove za domaće pučanstvo. S našim lučkim upravama smo pokrenuli akciju da zajedno s jedinicama lokalne samouprave utvrde potrebe za komunalnim vezovima u svim jedinicama gdje se to ocjenjuje nužnim i potrebnim. Te projekte ćemo osmisliti i prijaviti na Europske fondove. Očekujemo da će u ovom financijskom razdoblju biti moguće financirati komunalne lučice iz EU fondova i time ćemo ispuniti naše obećanje iz predizbornog programa o velikom broju komunalnih lučica, odnosno vezova – rekao je župan.
Ravnatelj Županijske lučke uprave Ante Tvrdeić rekao je ovom prilikom kako se ovim projektom nastavlja plan da se području grada Korčule u svakom naselju realizira najmanje jedna komunalna luka.
– Nakon uspješno realiziranog projekta Porto UŠ prošle godine, gdje smo osigurali 99 vezova za lokalno stanovništvo, ove godine nastavljamo s projektom uređenja komunalnog dijela Luke Račišće također postavljanjem pontona. Vrijednost tog projekta je 2 milijuna kuna + PDV. Ovim projektom se namjerava postaviti jedan ponton duljine 48 metara, s 30-ak vezova. Također će se i postojeći vezovi preurediti i postaviti novi sidreni sustav za sva plovila te će se u konačnici dobiti 74 potpuno nova komunalno uređena veza. Također je namjera da se podmorje očisti od otpada u Luci i komunalno opremiti Luku Račišće. Vjerujem da ćemo u narednih 10 mjeseci imati jednu komunalno moderno uređenu luku u Luci Račišće – rekao je Tvrdeić.

Pročitajte još

Ne propustite radionicu o korporativnom planiranju

Dulist

Župa dobila kilometar novog cjevovoda javne odvodnje

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Cavtat je najbolja kongresna destinacija u Europi!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija