Županija

Potpisan ugovor o izradi Idejnog projekta dogradnje OŠ Župa dubrovačka

Potpisan ugovor o izradi Idejnog projekta dogradnje OŠ Župa dubrovačka

Na temelju nedavno potpisanog Sporazuma između Općine Župa dubrovačka i Dubrovačko-neretvanske županije, osigurana su sredstva za izradu projektne dokumentacije dogradnje Osnovne škole Župa dubrovačka na zemljištu koje je Općina već ranije otkupila od privatnih vlasnika.

-Nakon provedenog postupka javne nabave danas je potpisan ugovor o izradi Idejnog projekta dogradnje Osnovne škole Župa dubrovačka. Završetak izrade idejnog projekta očekuje se do kraja tekuće godine, a već sljedeće godine planira se izrada glavnog izvedbenog projekta – ističu iz Općine.

Jedna od točaka spomenutog Sporazuma odnosi se na postavljanje kliznih vrata na ulazu u zonu škole te postavljanje i popravke ograde oko školskog dvorišta kao i pojačanu kontrolu korištenja školskog dvorišta i parkinga koji je u vlasništvu škole, a što u cijelosti financira Općina Župa dubrovačka.

-Važno je napomenuti kako se navedeni radovi financiraju temeljem preporuka Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda na području Općine Župa dubrovačka, a vezana su za probleme koji se odnose upravo na probijanja ograde školskog dvorišta, kidanje zaštitnog lanca na ulazu na parking i ostala oštećenja školske imovine – rekli su iz Općine.

Na temu povećanja sigurnosti učenika osnovne škole te o mogućnostima što veće razine prevencije i pravodobnog djelovanja svih službi održano je više sastanaka s ravnateljem Osnovne škole Župa dubrovačka, Antonom Jurkićem i načelnikom Policijske postaje Gruda  Matkom Klarićem, a nakon obilaska same zgrade škole kao i svih vanjskih prostora dogovoren je hitan popravak ograde, dodatna regulacija parkinga kao i postavljanje dodatnog videonadzora u svrhu pojačane kontrole korištenja školskog dvorišta i parkinga koji je u vlasništvu škole. Za postojeći sustav videonadzora škole i školskih prostora dogovoren je jednostavniji pristup ovlaštenim djelatnicima Policijske postaje Gruda što bi također trebalo dati rezultate u prevenciji, ali i sankcioniranju kriminaliteta i narušavanja javnog reda.

Potpisan ugovor o izradi Idejnog projekta dogradnje OŠ Župa dubrovačka

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist