Županija

POTPISAN UGOVOR 1,5 milijuna kuna za izradu projekata za rekonstrukciju ceste prema Polačištu

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Kaštelan potpisao je danas Ugovor o javnoj nabavi s Predsjednikom Uprave Geoprojekta d.d. Mirkom Smiljanićem za izradu glavnih i izvedbenih projekata i ishođenje građevinske dozvole za rekonstrukciju županijske ceste Ž6224 od spoja sa državnom cestom D118 do naselja Račišće, u duljini 11,6 kilometara.

Vrijednost usluge iznosi 1.573.750,00 kuna.

Riječ je o cesti koja će se izraditi u sklopu realizacije projekta trajektne luke Polačište na Korčuli, a vrijednost radova procjenjuje se oko 65 milijuna kuna.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je važnost izvođenja projekata i ishođenja dozvole u zadanim rokovima.

‘Projektiranje ove ceste treba obaviti u zadanom roku ili čak i prije, ukoliko je to moguće. Dakle, važna nam je dinamika radova zbog izvlačenja sredstava iz EU fondova, tj. Ministarstva. Mnogo zainteresiranih potražuje sredstva EU fondova, što je i logično, pa moramo požuriti da bez njih ne ostanemo”, rekao je župan Dobroslavić te dodao kako je ovo jedini način da se cesta, ali i Luka Polačište isfinanciraju.

Ispred Geoprojekta d.d., Predsjednik Uprave Mirko Smiljanić izjavio je da će dati sve od sebe da sve bude kao što je prethodno i dogovoreno te da će s poslom započeti odmah nakon potpisivanja ovog Ugovora.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija