Županija

POTPISAN UGOVOR 1,5 milijuna kuna za izradu projekata za rekonstrukciju ceste prema Polačištu

POTPISAN UGOVOR 1,5 milijuna kuna za izradu projekata za rekonstrukciju ceste prema Polačištu

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Kaštelan potpisao je danas Ugovor o javnoj nabavi s Predsjednikom Uprave Geoprojekta d.d. Mirkom Smiljanićem za izradu glavnih i izvedbenih projekata i ishođenje građevinske dozvole za rekonstrukciju županijske ceste Ž6224 od spoja sa državnom cestom D118 do naselja Račišće, u duljini 11,6 kilometara.

Vrijednost usluge iznosi 1.573.750,00 kuna.

Riječ je o cesti koja će se izraditi u sklopu realizacije projekta trajektne luke Polačište na Korčuli, a vrijednost radova procjenjuje se oko 65 milijuna kuna.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je važnost izvođenja projekata i ishođenja dozvole u zadanim rokovima.

‘Projektiranje ove ceste treba obaviti u zadanom roku ili čak i prije, ukoliko je to moguće. Dakle, važna nam je dinamika radova zbog izvlačenja sredstava iz EU fondova, tj. Ministarstva. Mnogo zainteresiranih potražuje sredstva EU fondova, što je i logično, pa moramo požuriti da bez njih ne ostanemo”, rekao je župan Dobroslavić te dodao kako je ovo jedini način da se cesta, ali i Luka Polačište isfinanciraju.

Ispred Geoprojekta d.d., Predsjednik Uprave Mirko Smiljanić izjavio je da će dati sve od sebe da sve bude kao što je prethodno i dogovoreno te da će s poslom započeti odmah nakon potpisivanja ovog Ugovora.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist