Kultura

Potpisan sporazum između Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i Općine Posušje

Potpisan sporazum između Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i Općine Posušje

U Posušju je potpisan Sporazum o ustanovljenju književne nagrade ‘Benjamin Tolić’ i stipendije ‘Benjamin Tolić’ između Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i Općine Posušje.

Inicijativu za utemeljenje nagrade pokrenula je Anita Martinac, predsjednica Južnohrvatskog ogranaka Društva hrvatskih književnika, te je zastupajući interese Društva hrvatskih književnika uspostavila suradnju s Antom Begićem, načelnikom Općine Posušje i Mirom Gavranom, predsjednikom Matice Hrvatske, koji su dali punu podršku projektu.

Sporazum su potpisali Zlatko Krilić, predsjednik Društva hrvatskih književnika, Blago Kovač, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Posušju i Ante Begić, načelnik Općine Posušje, po kojem književnu nagradu za najbolje prozno djelo na temu zavičajnog identiteta i autohtone narodne kulture dodjeljuje Društvo hrvatskih književnika, dok učeničku stipendiju dodjeljuje Općina Posušje.

Domaćin manifestacije je Ogranak Matice hrvatske u Posušju, koji će sa ostalim supotpisnicima, te obitelji Tolić i Zavičajnim društvom Posušje, u sklopu programa Posuško lito 9. kolovoza 2023. otkriti poprsje književniku Benjaminu Toliću povodom Dana Općine. Narednog dana, 10. kolovoza održat će se simpozij o liku i djelu književnika Benjamina Tolića, kada će se upriličiti svečana dodjela književne nagrade.

Natječaj za književnu nagradu je otvoren do 20. travnja 2023. i može se pročitati na stranici Društva hrvatskih književnika.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist