Grad

POTPISAN DOKUMENT BUDUĆNOSTI ‘Za razvoj sporta planiramo uložiti 100 milijuna kuna’

Gradonačelnik Mato Franković i direktor firme Razvoj i inovacije u sportu j.d.o.o. iz Svete Nedjelje Zrinko Čustonja potpisali su ugovor o izradi Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018. – 2028.

Rok za izvršenje ugovora je 120 dana od dana potpisivanja.

– Htjeli smo sustavan plan što sa sportskim objektima u gradu. U mandatnom razdoblju za razvoj sporta planiramo uložiti 100 milijuna kuna i zato to mora biti dokument budućnosti. Jer osim za građane, kvalitetna sportska infrastruktura ima veliki potencijal u turizmu, kao dodatna ponuda u zimskim mjesecima – kazao je u prigodi potpisivanja ugovora Franković, naglašavajući kako je riječ o planskom dokumentu koji će dati odgovor na pitanje kako i na koji način se Dubrovnik treba razvijati strateški u sportu u budućnosti.

Tim stručnjaka će, prvo, dva mjeseca prikupljati podatke od ustanova, sportskih klubova i građana te donijeti analizu stanja. U drugoj fazi će se definirati ciljevi, a u trećoj donijeti akcijski plan za ostvarenje postavljenih ciljeva.

– Želimo dobiti primjenjivi dokument. Radit ćemo u sinergiji s Dubrovačkim savezom sportova i mislim da možemo pokriti cijelu infrastrukturu i sve dobne skupine, od najmlađih do najstarijih. Važno je da Dubrovnik postane grad u pokretu – istaknuo je Zrinko Čustonja.

Za navedene usluge Grad će platiti iznos od 280.000 kuna.

Pročitajte još

Marija Radonić i Crveni križ dobitnici priznanja Povjerenstva osoba s invaliditetom

Dulist

Napustila nas je ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, Katica Radović

Dulist

Dubrovnik na 3,5 milijuna noćenja do kraja studenog

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija