Grad

NAKON LICITACIJE Grad za 9,8 milijuna kuna kupio prostor na Gundulićevoj poljani

blank

Grad Dubrovnik za nešto manje od 9,8 milijuna kuna postaje vlasnikom prostora na Gundulićevoj poljani!

Riječ je, podsjetimo, o prostoru u vlasništvu Zagrebačke banke koji se danas u Zagrebu prodavao na aukciji, a Grad Dubrovnik je u cijelom postupku imao pravo prvokupa. Na izlicitiranu cijenu od nešto manje od 9,8 milijuna kuna Grad Dubrovnik je na kraju i pristao, a novac je osiguralo Društvo prijatelja dubrovačke starine o čemu se u ponedjeljak navečer raspravljalo i na sjednici Gradskog vijeća. Kako se sinoć čulo, formiran je fond Grada i DPDS-a od 25 milijuna kuna za kupnju nekretnina. Početna cijena ovog prostora na Gundulićevoj poljani bila je 8 milijuna kuna.

-Želimo onemogućiti daljnju komercijalizaciju svega i svačega – rekao je jučer gradonačelnik Mato Franković.

-Grad Dubrovnik će se nakon realizacije kupnje ovog prostora na isti i uknjižiti, a DPDS će prema našem dogovoru, koji je usvojen i na Gradskom vijeću, dobiti prostor na dugogodišnje korištenje za našu djelatnost, a ne za neke ugostiteljske sadržaje. Tu ćemo smjestiti urede DPDS-a, a na ovaj smo način kroz izlog dobili mogućnost prezentacije rada Društva, od knjiga do DVD-ova, te popularizaciju tradicije i baštine kroz dubrovačke suvenire – rekao nam je Niko Kapetanić, predsjednik DPDS-a nakon današnje aukcije.

Inače, za prostor na Gundulićevoj poljani od oko 67 ‘kvadrata’ danas su se nadmetala tri ponuditelja. Treba podsjetiti kako je sinoć s govornice Gradskog vijeća njima upućena jasna poruka – Tko kupi taj prostor, neće dobiti javnu površinu.

-To je poruka svima koji sutra na licitaciji žele reketariti interesima grada – izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica (HDZ) tijekom sinoć održane rasprave.

Pročitajte još

U PONEDJELJAK Zatvara se cesta u Šumetu

Dulist

Proslavljeno 55. godina Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu

Dulist

PROJEKT EU PRIJESTOLNICE KULTURE Zamjenica Tepšić susrela se s gradonačelnikom Veszprema

Dulist