Županija

Poticaji vrijedni 10 milijuna eura

Ugovor s predstavnicima tri poslovne banke o poslovnoj suradnji  na provođenju programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva potpisali su danas župan Nikola Dobroslavić i pročelnik za turizam more i poduzetništvo Maro Kristić.

Riječ je o kreditnim programima „Poticaj 2011.“ i „Početnik“ s kreditnim potencijalom od ukupno 10 milijuna kuna.

U programu „Poticaj 2011.“ Županija će za projekte od 35 do 350 tisuća kuna subvencionirati 2 posto kamata te dodatnih 0,5 posto kamata ukoliko je riječ o ekološkom projektu. Kreditni potencijal ovog programa je 8 milijuna kuna.

U programu „Početnik“ Županija subvencionira 2 posto kamata te također 0,5 posto kamata za ekološke projekte, ali osigurava i depozit za poduzetnike. Kreditni potencijal ovog programa je 2 milijuna kuna, a projekti mogu iznositi od 35 do 200 tisuća kuna.

Prilikom potpisivanja  ugovora župan je istaknuo kako je Županija odlučila i u ovim teškim gospodarskim uvjetima i na ovaj način dodatno poticati razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

Pročitajte još

Pelješkim mostom do sada prošlo više od 230 tisuća vozila

Dulist

ŽUPAN: Vatrogasci su i noćas obranili Slano od vatrene stihije. Čestitam im i zahvaljujem!

Dulist

[ŽUPAN VATROGASCIMA] Hvala za odličan posao!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija