Aktualno

POSTAVLJENI ‘LEŽEĆI POLICAJCI’ Djeca iz Popovića dobila sigurniji put do škole!

POSTAVLJENI 'LEŽEĆI POLICAJCI' Djeca iz Popovića dobila sigurniji put do škole!

Djeca koja pohađaju Područnu školu Popovići dobila su sigurniji put do škole. Naime, u blizini škole postavljeni su ‘ležeći policajci’ čime je promet tim predjelom nešto sporiji i bolje prilagođen potrebama i sigurnosti učenika.

-Kako smo i pisali tijekom početka ove školske godine u više navrata smo dobili upite roditelja djece koja pohađaju područnu školu Popovići kako je jako nezgodan prijelaz preko samog kolnika u blizini navedene škole, posebice poradi brzine kretanja vozila koja se kreću navedenom Županijskom cestom, te da bi na neki način trebalo usporiti promet vozila, sve u cilju zaštite i povećanja sigurnosti mališana (učenika) u cestovnom prometu.

Ovom prilikom bih željeli pohvaliti i zahvaliti se Općini Konavle, koja je odmah prepoznala navedeni problem i adekvatno reagirala na navedeno! Naime, ista je naručila i dobila prometni elaborat o ugradnji umjetnih izbočina za usporavanje prometa i brzine kretanja vozila na kolniku ŽC 6240 ispred PŠ Popovići te su usporivaci prometa jutros i postavljeni!!

Naime, rezultati provedenih istraživanja pokazuju da je roditeljima sigurnost u prometu njihove djece visoko na listi prioriteta. Na drugom je mjestu po važnosti i procijenjena je važnijom od maltretiranja u školi, obiteljske harmonije ili stručnosti profesora – izvijestili su iz Udruge Sigurnost u prometu Dubrovnik.

Foto: Facebook Udruga Sigurnost u prometu Dubrovnik

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist