Aktualno

POSTALA APARTMAN Kapelica Majke Žalosne ponovno na prodaju, cijena je 120 tisuća eura

POSTALA APARTMAN Kapelica Majke Žalosne ponovno na prodaju, cijena je 120 tisuća eura

U Dubrovniku se pojavio oglas u kojem se opet prodaje kapelica Majke Žalosne, koja je u međuvremenu pretvorena u turistički apartman, piše RTL Danas. Za nekretninu od 25 četvornih metara traže 120.000 eura. Međutim, Dubrovčani negoduju.

-Kod nas se sve može. Znate što se s Hrvatskom može, mogu i svetog Vlaha prodati, ništa me ne bi čudilo! –  govori za RTL Dubrovčanin Đuro Perić. S njim se slaže i sugrađanin Antonio Bender koji misli da se svetište ne bi smjelo prodavati.

-Ne ide mi u glavu da kapelicu prodaju kao apartman. To nije normalno – podržao ih je Niko Krvarović iz Dubrovnika.

Ovo nije prvi put da je kapelica Majke Žalosne oglašena. Još 2020. agencija za nekretnine koja ju je stavila na tržište nudila je opciju i zamjene za automobil. Obitelj kojoj je kapelica pripadala navodno se odlučila na prodaju jer svjetovno-crkvena vlast nije htjela pomoći oko obnove. S druge strane, agencija koja posreduje u prodaju kapelice nije bila zainteresirana za komentar.

Zanimljivo je i da ovo nije prvi put da se kapelice u Dubrovniku prenamjenjuju. Jedna je tako već desetljećima kemijska čistionica. Cijene nekretnina na jugu već godinama divljaju, a sada su očito popularni i neobični objekti. Osim kapelice u Lapadu, prodaje se i otok u malostonskom zaljevu, i to za 3 milijuna i 250 tisuća eura. Zna to vrlo dobro dubrovački agent za nekretnine Frano Bezić.

– Ima nekoliko otoka, neki su i kupljeni, no najveći problem je što se na njima ne može graditi. Sve će pronaći svog kupca, samo je pitanje cijene -kazao je Bezić za RTL  te dodao kako misli da je cijena kapelice preskupa. Kako navodi, kvadrat može najviše biti 4 000 eura.

 

Foto Arhiva

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist