Grad

Podnesen zahtjev za lokacijsku dozvolu za cestu od Osojnika do Ljupča

Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima, podnio je zahtjev za izdavanjem lokacijske dozvole za cestu Osojnik – Ljubač.

-S ciljem revitalizacije i uravnoteženijeg razvitka slabije razvijenih područja te cestovno povezivanje ova dva naselja, koja su relativno blizu, ali nisu međusobno prometno povezana, investitor Grad Dubrovnik ugovorio je izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta – ističu iz Grada Dubrovnika.

Dužina glavne trase ceste iznosi oko 4 i pol kilometra, početak je na cesti Mokošica – Osojnik, južno od samog naselja Osojnih, a završetak na cesti Orašac – Ljubač južno od naselja Ljubač. Većim dijelom prolazi kroz zapuštena, neobrađena i kamenita područja obrasla niskom makijom i travama te uglavnom poljoprivredno neiskoristivim zemljište. Cesta bi se uredila kao dvotračna i s riješenom oborinskom odvodnjom.

Gradnjom nove ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana prema Pobrežju, a potom ove ceste koja bi spojila mjesto Ljubač, otvaraju se nove mogućnosti širenja grada i razvoja njegovih udaljenijih predjela.

Pročitajte još

Slovenski novinari i agenti stigli u Dubrovnik prvim charter letom iz Ljubljane

Dulist

PODIGNUTA 22. PUT! ‘Nautičarima je bitno da se Plava zastava vijori u ACI Marini Dubrovnik’

Dulist

FRANKOVIĆ ZA ALGEMEEN DAGBLAD Ulažemo velike napore u zadržavanje ‘zelenog’ statusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija