Kultura

Poslušajte Cavtajke s Gudačkim kvartetom DSO-a i gošćom Đivom Kušelj

Poslušajte Cavtajke s Gudačkim kvartetom DSO-a i gošćom Đivom Kušelj

Drugi u nizu koncerata koje Dubrovački simfonijski orkestar kroz svibanj organizira u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, održat će se u utorak, 9. svibnja.

Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra pratit će žensku klapu Cavtajke, dok će kao gošća večeri nastupiti flautistica Đive Kušelj. Početak koncerta je u 21 sat.

Ženska klapa ‘Cavtajke’ osnovana je 2003. godine i njeguje pjevanje bazirano na tradicionalnoj, skladanoj, dalmatinskoj i sakralnoj pjesmi. Klapa nastupa na raznim manifestacijama, natjecanjima, smotrama, a između ostalog nastupala je 2016. godine na festivalu ‘Glazba i riječ’ Konavle, na kojem je uz pratnju kvarteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra izvela dva samostalna koncerta. Upravo takav koncert na kojem će klapa Cavtajke uz Gudački kvartet izvoditi tradicionalnu klapsku pjesmu, imat ćemo priliku čuti u utorak u Umjetničkoj galeriji.

S Gudačkim kvartetom će nastupiti i gošća večeri, flautistica Đive Kušelj. Izvest će Kvintet za flautu i gudače W.A. Mozarta.

 

Pročitajte još

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist

OBILJEŽAVANJE 220. GODIŠNJICE SMRTI Koncert DSO-a u čast Ivana Mane Jarnovića

Dulist

Ivana Jelača među 10 odabranih iz Europe u programu REMArkable za perspektivne glazbenike

Dulist