Aktualno

Posljedice zakona o prebivalištu: MUP izbrisao 5322 osobe

Ilijina glavica MUP

Ukupno 5322 osobe brisane su iz evidencije prebivališta i boravišta na području Dubrovačko-neretvanske županije temeljem novih odredbi Zakona o prebivalištu.

Kako saznajemo iz PU dubrovačko-neretvanske, na dan 30. prosinca 2014. godine 2118 osoba brisano je iz evidencije na području te PU (koja obuhvaća Dubrovnik, Župu dubrovačku i Dubrovačko primorje), dok je ostatak brisan iz evidencije policijskih postaja u Stonu (513), Grudi (201), Korčuli (848), Lastovu (64), Metkoviću (1237) i Pločama (341). Nitko od izbrisanih do 9. veljače nije ponovno prijavio prebivalište.

– Sukladno članku 18. stavku 3. Zakona o prebivalištu odjavljeno je prebivalište osobama koje su 29. prosinca 2012. godine imale osobnu iskaznicu kojoj je istekao rok važenja više od 15 dana, a nisu izvadile novu. Također, odjavljeno je prebivalište onim osobama koje nisu nikada ishodile osobnu iskaznicu, kao i onim osobama koje  su imale prijavljeno prebivalište na adresama koje nisu evidentirane u registru prostornih jedinica (nepostojeće adrese kao što su 00, bb i sl.) – ističe se u odgovoru iz PU dubrovačko-neretvanske.

Inače, kako se može saznati, MUP je na razini Republike Hrvatske iz evidencije o prebivalištu i boravištu izbrisao 257.231 osobu. Status tih osoba utvrđivao se terenskom provjerom ili informacijom iz nekog tijela javne vlasti ili drugih pravnih i fizičkih osoba.

Pročitajte još

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist