Vaše vijesti

Posječena dva zdrava 70-godišnja bora!

Posječena dva zdrava 70-godišnja bora!

Od sredine prošlog tjedna dobivamo uznemirene dojave naših sugrađana na našu Zelenu Liniju EKO-FON /020 453-850/, te na naš zeleni e-mail: eko-centar@du.t-com.hr posebno Cavtaćana kako su na njihov lijepoj rivi neki dan iz čista mira kod Gospe od snijega posjećena dva zdrava 70-godišnja bora.

– Ako se ovakom brzinom nastave sjeći stari borovi bojim se da će Cavtat izgubit na svojoj vrijednosti. Možda i imaju neki razlog zašto su ih posjekli, ali sada izgleda osiromašeno. Cavtat je poznat po borovima, koji stvaraju hlad uz more. Rijetko se koji grad po tome može pohvalit, a neki bi radije presjekli granu na kojoj sjede  – riječi su ogorčenih mještana Cavtata ostavljene preko naše Zelene linije EKO-FON .

Nažalost, sječa vrijednog zelenila se širi i na slikoviti Cavtat, što reći nego da smo užasnuti kako se u posljednje vrijeme neki odnose prema zelenilu… I proteklih dana smo bili zasuti dojavama na EKO-FON kako se sječe zelenilo na Montovjerni (u blizini novog sportsko rekreacijskog centra) te u Župi dubrovačkoj kod stambene zgrade kod mjesne ljekarne.

Budući smo gotovo sve  dojave o ovom ekocidu u Cavtatu dobili pred vikend i naš praznik – Dan neovisnosti odmah ćemo ujutro poći u eko patrolu, ispitati zašto se ovo dogodilo te kontaktirati Komunalne institucije Cavtata i Konavala!
Tekst i foto: Eko-Omblići

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist