Aktualno

DVA MEĐUNARODNA SKUPA Dubrovnik pod opsadom dužnosnika!

DVA MEĐUNARODNA SKUPA Dubrovnik pod opsadom dužnosnika!

Grad i okolica idućih će dana biti okupirani domaćim i stranim dužnosnicima. Stoga se naoružajte strpljenjem jer bi mogao nastati prometni kaos.

Naime, povodom održavanja dvaju međunarodnih skupova i to Croatia Foruma, od 10. do 12. srpnja, te godišnjeg sastanka Brdo – Brijuni proces, 14. i 15. srpnja, u Dubrovniku i Cavtatu, očekuje se dolazak brojnih visokih dužnosnika i gostiju. Tim povodom Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u suradnji s Ravnateljstvom policije provodit će mjere osiguranja ova dva skupa.

U sklopu mjera osiguranja dolazit će do povremenih ograničenja u prometu na relacijama od Zračne luke Dubrovnik do Cavtata i Dubrovnika. Posebno će u večernjim satima 10. srpnja te tijekom dana 14. i 15. srpnja biti ograničenja na prometnicama koje vode prema povijesnoj jezgri kao i na platoima Pila i Ploča.

Prilikom svih policijskih postupanja, javljaju iz PU dubrovačko-neretvanske, vodit će se računa da se promet najavljenih datuma odvija sa što manje zastoja i čekanja za građane kao i da se što manje utječe na odvijanje ostalih aktivnosti i događaja u gradu.
Na određenim mjestima u Dubrovniku zbog parkiranja vozila brojnih sudionika ova dva skupa koristit će se slijedeći parkirališni prostori:

– 10. srpnja od 15 sati do 6 sati 11. srpnja cijeli parkirališni prostor od raskrižja Viktorija u Ulici F. Supila do ulaza na parkiralište „Žičara“
– 11. srpnja od 8 sati do 24 sata 12. srpnja cijeli parkirališni prostor od zgrade Gimnazije do ulaza na parkiralište „Žičara“
– 14 srpnja od 8 sati do 24 sata 15. srpnja cijeli parkirališni prostor od raskrižja Viktorija u Ulici F. Supila do ulaza na parkiralište „Žičara“ kao i 20 parkirališnih mjesta na parkiralištu Pile.
– Molimo građane da na vrijeme uklone svoja vozila sa navedenih parkirališta i da, koliko je to moguće, izbjegavaju prometnice na kojima će se primjenjivati ograničenja u prometu. Pozivamo građane na strpljenje i razumijevanje te da poštuju upute policijskih službenika na terenu – ističu iz policije.

Pročitajte još

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist