Hrvatska

Porezna uprava upozorava građane na sve učestalije lažne (phishing) poruke

Porezna uprava Republike Hrvatske upozorava građane na sve učestalije lažne (phishing) poruke. Naime, ​zaprimljen je veliki broj prijava o lažnim porukama​ u​ kojima se od​ porezn​ih obveznika traži uplata poreza ili se obavještavaju da im je odobren povrat.

Lažni mailovi pristižu s različitih adresa i domena pa se porezni obveznici pozivaju da dodatno provjeravaju adrese i sadržaj poruka.

​- Molimo da se navedeni mailovi brišu, te da se s oprezom postupa sa​ sumnjivim porukama, osobito onima s dozom hitnosti – ističu iz Porezne uprave.

Za izbjegavanje budućih neugodnosti i/ili mogućih kompromitacija savjetuje se izbjegavanje ustupanja svojih lozinki i računa e-pošte drugim osobama ili servisima, promjena svih postojećih lozinki novima te korištenje drukčije složenije lozinke za svaki pojedini internetski servis. Potrebno je uvijek biti na oprezu kome se šalju povjerljive poruke i/ili podaci te biti oprezan pri otvaranju privitaka od​ nepoznatog pošiljatelja​.

Pročitajte još

PROMJENE OD UTORKA Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Valentin Dujmović u delegaciji RH na konferenciji UN-a o vodi u New Yorku

Dulist

SCHENGENSKI PROSTOR Od danas nova pravila u zračnim lukama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija