Hrvatska

PORAST TEMPERATURE Stiže pravo ljeto koje mnogi priželjkuju

turisti guzva ljeto 2022 4

Stižu nam ljetne temperature! Kako ističe Tomislav Kozarić u prognozi vremena HRT-a, vrijeme će se idućih dana naposljetku stabilizirati, a temperatura će poprimiti ljetne vrijednosti.
-Nakon još ne posve stabilne subote, na Jadranu uz mjestimice i jaku buru i sjeverozapadnjak – od nedjelje pretežno sunčano sa slabijim vjetrom, zatim danju i vruće, osobito sredinom idućeg tjedna, na moru uz slab popodnevni zmorac. I jutarnja temperatura postupno će rasti. Približava se solsticij i sunčevo zračenje postaje najjače, te se obavezno zaštitite ili izbjegavajte popodnevne sate na suncu, pogotovo ako ste na moru i željni pravog ljeta – sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za HRT pripremio Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.
Danas će na krajnjem jugu Hrvatskebiti sunčanije i stabilnije nego prošlih dana, premda uz obalu još može biti povremeno umjerene naoblake. Vjetar umjeren sjeverozapadni, na otvorenom i jači uz moguće valovito more, te osobito navečer bura. U zaobalju najniža temperatura 15 °C, uz more oko 19 °C, a danju od 25 do 28 °C.

Kozarić nadalje navodi kako će u nastavku vikenda i prvim danima idućeg tjedna u unutrašnjosti biti pretežno sunčano i postupno toplije, pa će biti i vrućine, odnosno dnevne temperature više od 30 °C. I jutarnja će temperatura porasti. Vjetar većinom slab, u utorak umjeren jugozapadni. Na Jadranu sljedećih dana sunčano, uglavnom čak vedro te vrlo toplo i vruće, a moguće su i tople noći. U popodnevnim satima puhat će slab do umjeren vjetar s mora koje će se također još malo zagrijati. Pravo ljeto koje mnogi priželjkuju.

Pročitajte još

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović

HRT uveo cjelogodišnju pristojbu: Iznajmljivači apartmana nezadovoljni novom odlukom

Dulist

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist