Aktualno

Porast dobiti Riviera Adrije

Porast dobiti Riviera Adrije

Najveća domaća turistička tvrtka Riviera Adria d.d.s obzirom na poslovne rezultate u prva tri tromjesečja, 2011. godinu može proglasiti vrlo uspješnom, javljaju iz ove komapanije.

Riviera Adria, podjetimo, od 1. rujna ove godine posluje kao jedinstveno poduzeće nastalo pripajanjem tvrtki Rabac d.d. i Zlatni otok d.d tvrtki Riviera Poreč d.d.,
Unatoč produljenoj gospodarskoj krizi koja se odrazila na sve gospodarske grane, financijski pokazatelji Riviera Adrije potvrđuju stratešku opravdanost objedinjavanja poslovanja triju društava: poslovni prihodi u prvih devet mjeseci 2011. premašili su 503 milijuna kuna, što predstavlja porast od 71 milijun, odnosno 16% u odnosu na  isto razdoblje prošle godine.

Poslovanje Riviera Adria Grupe (u što su uključeni i rezultati tvrtke kćeri Dubrovnik Babin kuk d.d.) također je bilo vrlo pozitivno. Grupa je ostvarila ukupne poslovne prihode od 685 milijuna kuna što je rast od 15%.
 
Konsolidiranjem poslovanja nakon procesa spajanja triju društava u Riviera Adriju, uz rast ukupnih prihoda, značajno je smanjen rast ukupnih rashoda. Poslovni rashodi na razini Riviera Adrije u navedenom razdoblju porasli su za svega 10% u odnosu na prošlu godinu.

Slijedom navedenih pozitivnih kretanja i dobit prije oporezivanja za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna je tako porasla za 66% te je u prvih devet mjeseci 2011. godine iznosila 117,4 milijuna kuna više nego lani. Dobit grupe prije oporezivanja iznosila je 137,9 milijuna kuna što predstavlja rast od čak 126%. Sukladno očekivanjima i trendu poslovanja turističkih kompanija, glavnina prometa je ostvarena u trećem kvartalu.
 
Zabilježeni iznimno pozitivni trendovi u poslovanju nisu isključivo rezultat objedinjenja poslovanja. To se može vidjeti iz usporedbe zbrojenih poslovnih prihoda pripojenih društva te društva preuzimatelja kao rezultat uspješne turističke sezone, za razdoblje od 01.01.2011. do 30.09.2011. sa zbrojenim prihodima ovih društva u istom razdoblju prethodne godine gdje je razvidan porast od 10,5 posto ili 62,6 milijuna kuna, odnosno 60 milijuna kuna (10,1%) nakon isključenja međusobnih odnosa. Porast broja noćenja u sve četiri destinacije također svjedoči o uspješnom pojedinačnom poslovanju: tako je Riviera Poreč zabilježila rast od 4%, Rabac 5%, Zlatni otok 7% te Dubrovnik 7%.
 
 
 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist