Aktualno

PORAST CIJENA U MJESEC DANA Skupo, skuplje, najskuplje…

Euro je itekako utjecao na povećanje cijena, dokazuje to usporedba cijena proizvoda i usluga Državnog zavoda za statistiku. Kako donose 24 sata, prateći 100 proizvoda i usluga od rujna do danas, većina cijena uglavnom je rasla, no posebno od prosinca 2022. do kraja siječnja 2023. Naime od 100 proizvoda, poskupilo ih je 63, a tih 100 proizvoda i usluga koje su u prosincu ukupno koštale 947,34 eura, u siječnju je ukupan iznos istih bio 958,31 eura. Dakle iste proizvode i usluge smo u siječnju plaćali 10,88 eura više. Naravno dio proizvoda je i pojeftinio no s obzirom na ukupnu razliku jasno je da je skupoća prevladala, a sada se najavljuju i nova poskupljenja.
U siječnju nam je s eurom tako poskupio bijeli i miješani kruh za 3 odnosno 5 centi. Za one koji su i dalje ‘glavom u kunama’ riječ je o 23 odnosno 37 nekadašnjih lipa. Junetina je pojeftinila 31 cent , ali je zato svinjetina s kostima poskupila 16 centi, šunka u ovitku za 21 cent, mortadela za 37 centi, a čajna kobasica za 5 centi.
I oslić je skuplji za 19 centi, a polutvrdi sir za 27 centi. Gore su otišla i jaja, maslac i margarin kao i rajčice koje su recimo skuplje za 17 centi. Kila meda košta 41 cent više nego lani. I usluge puno više plaćamo pa je recimo žensko šišanje skuplje u siječnju bilo za 56 centi nego lani, pedikura za 43 centa, a članarina u teretani za 1,69 euro.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

BUDITE NA OPREZU Ako dobijete ovakav e-mail, odmah ga izbrišite!

Dulist

CRNOGORSKI POVJESNIČAR PROF. DR. SC. BOBAN BATRIČEVIĆ Milatović je hibrid velikosrpstva i populizma!

Barbara Đurasović

PRVA OD ŠEST U Dubrovnik uplovila brza brodica hitne službe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija