Hrvatska

Popularni kviz ‘Tko želi biti milijunaš?’ emitiran prvi put u eurima

Uvedena je nova valuta, euro, a tome su se morali prilagoditi i televizijski kvizovi. Prva epizoda kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’ emitirana je prvi put u eurima u četvrtak, 5. siječnja.

Kako je ranije najavljeno, točnim odgovorom na petnaesto, ujedno i zadnje pitanje, osvaja se 150 tisuća eura, što je za 129 tisuća kuna više od nekadašnjih milijun kuna. Točan odgovor na prvo pitanje donosi 10 eura, na drugo 20 eura, na treće 50 eura, na četvrto 100 eura, a na peto pitanje 150 eura. Prelaskom prvog praga osvaja se 150 eura, što je ranije iznosilo 1 000 kuna.

Zatim, točan odgovor na šesto pitanje donosi 300 eura, sedmo 600 eura, osmo 1 000 eura, deveto 2 500 eura, a na deseto 5 tisuća eura. Drugi prag je 5 tisuća eura što je više nego dosadašnjih 32 tisuće kuna. Jedanaesto pitanje donosi 10 tisuća eura, a točan odgovor na dvanaesto pitanje donosi 18 tisuća eura, na trinaesto pitanje 34 tisuće eura, dok na četrnaesto pitanje 68 tisuća eura.

Prvi natjecatelj koji se borio za istaknute nagrade bio je Zagrepčanin David Franić, koji je osvojio 150 eura. Mira Bićanić zauvijek će ostati jedina hrvatska milijunašica u ovom popularnom kvizu.

Pročitajte još

POVEĆANJE Koliko će od utorka koštati benzin, dizel, a koliko pak plin?

Dulist

Napojnice postaju dio računa: ‘Ovakav tretman olakšat će način naplate karticama’

Dulist

Nastavite primati dječji doplatak u 2023., podnesite zahtjev do 1. ožujka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija