Hrvatska

Popis potrebnih stvari za ugroženo stanovništvo!

Popis potrebnih stvari za ugroženo stanovništvo!

Gradsko društvo Crveni križ Dubrovnik zahvaljuje se svim građanima za donacije, trud i dobru volju u akciji Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik za pomoć stradalima u poplavama koje su pogodile Slavoniju.
– Posebno smo ponosni na naše volontere, dobrovoljne davaoce krvi, Mlade i Klub spasilaca, te AŠD Orašac i 4.B Medicinske škole Dubrovnik i ovim putem im se zahvaljujemo na trudu i vremenu koje su nesebično odvojili za naše drage Slavonce – ističe u priopćenju dubrovački Crveni križ

Do sada je poslana pomoć na sljedeće adrese:

20. svibnja – Vinkovci, kamion od šest tona (hrana, dječija hrana i oprema za bebe, higijenske potrepštine, voda, pelene za djecu i odrasle, sredstva za čišćenje, plastični pribor za jelo)
21. svibnja – Cetralno skladište Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu, kamion od 15 tona (hrana, dječija hrana i oprema za bebe, higijenske potrepštine, voda, pelene za djecu i odrasle, sredstva za čišćenje, odjeća i obuća za djecu i odrasle, madraci, deke, pokrivači, posteljina, donje rublje i ručnici)
23. svibnja – Domaljevac BiH, kombi od 1000 kilograma (hrana, higijenske potrepštine, dječija hrana, voda, pelene za djecu i odrasle)
23. svibnja – Maglaj (putem Društva Sarajlija iz Dubrovnika) dva osobna automobila i kombi, 500 kg – odjeća i obuća za djecu i odrasle, posteljina i pokrivači
26. svibnja – Slavonski Brod, kamion od šest tona (hrana, dječija hrana i oprema za bebe, higijenske potrepštine, voda, pelene za djecu i odrasle, sredstva za čišćenje, odjeća i obuća za djecu i odrasle, madraci, deke, pokrivači, posteljina, donje rublje i ručnici)

Uz zamolbu građanima da više ne donose hranu, vodu niti odjeću, dubrovački Crveni križ je sastavio popis trenutno najpotrebnijih stvari: tanjuri za jednokratnu upotrebu i pribor za jelo, ručnici, deterdženti za rublje, sredstva za čišćenje i dezinfekciju, baterijske lampe i ulošci za njih, zaštitne maske, sprejevi protiv komaraca, metle, četke, gumene čizme, gumene rukavice i radničke rukavice.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist