Sport

PONOSNA HRVATSKA Barbara svjetska prvakinja, Lara doprvakinja u povijesnom nastupu!

PONOSNA HRVATSKA Barbara svjetska prvakinja, Lara doprvakinja u povijesnom nastupu!

Aktualna svjetska prvakinja, Barbara MATIĆ (CRO) ušla je u povijesne knjige nakon osvajanja naslova 2021. godine, a danas je istaknula da je ovdje u Taškentu kako bi ostala vlasnica crvene oznake na leđima. Tijekom dana njezina je snaga nadmašivala svoje protivnice, a u polufinalu je ponovno morala dokazati svoju svjetsku klasu protiv Japanke Shiho TANAKE. Par je došao do zlatnog boda, ali Japanka se jednostavno nije mogla približiti i Matić je osigurala svoje mjesto u finalu jer je Tanaka „pokupila“ tri opomene.

Na susjednoj strunjači bio je još jedan razlog za oduševljenje hrvatske delegacije. Lara CVJETKO (CRO) bila je danas u igri, izbacivši Margaux PINOT (FRA) i Sanne VAN DIJKE (NED) za mjesto u polufinalu protiv NIIZOE Saki (JPN). Ponovno su Hrvatice pokazale odličnu fizičku pripreme i natjerale suparnicu da pokupi tri opomenu.

U hrvatskom finalu, Barbara MATIĆ obranila je titulu svjetske prvakinje nakon minutu i pol borbe. Dok je CVJETKO izbjegavala pokušaj bacanja, MATIĆ se odlično snašla te tranzicijom u parter došla do poluge i natjerala 21-godišnju Zagrepčanku da preda borbu.

Prema posljednjem popisu stanovništva Hrvatska broji nešto više od 3,7 milijuna, a djevojkama je u Uzbekistanku pošlo za rukom ono što je samo nekolicini njih uspjelo, a to je tzv. „duplo finale“. Do sada se time mogu pohvaliti tek tri sadašnje i jedna bivša nacija, a to su Japan, Kina, Kazahstan i SSSR.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist