Aktualno

‘PONOS HRVATSKE’ Tereza Buconić na prijemu kod gradonačelnika

Mlada Dubrovkinja, 23-godišnja Tereza Buconić, koja je kao članica grupe ‘Čarolija darivanja’ skupljala poklone za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi zbrinute u domovima te za osobe treće životne dobi smještene u domove za starije, ovogodišnja je dobitnica priznanja Ponos Hrvatske. Tim ju je povodom primio dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Gradonačelnik je uputio čestitke i zahvalu za njezin trud i rad, tim više što za svoje humanitarno djelovanje nalazi vremena ujedno studirajući na dva fakulteta.

Tereza je rekla kako je ponosna zbog ukazanog priznanja i kako je pomaganje drugima sasvim normalan dio njezinog života još od djetinjstva, prenose iz Grada Dubrovnika.

Zajedno s članicama grupe ‘Čarolija darivanja’ mjesečno sakupi i podijeli 500-tinjak darova. Osim što sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama Tereza Buconić uz to je i dobrovoljni darivatelj krvi, a u Zagrebu je volonterka u salezijanskoj župi na Knežiji. Studira na dva zagrebačka fakulteta, Fakultetu političkih znanosti – smjer javne politike, menadžment i razvoj te na Pravnom fakultetu, studijskom centru socijalnog rada. Dobitnica je Dekanove nagrade za najbolji uspjeh na Fakultetu političkih znanosti.

Ovogodišnja priznanja ‘Ponos Hrvatske’ dodijeljena su u Zagrebu, 14. godinu zaredom, a riječ je o priznanju onima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, inspirirali druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima.

Pročitajte još

Hrvatska pošta upozorila na novu prijevaru: ‘Nemojte odgovarati na takve poruke’

Dulist

Elektrojug javlja da se radovi na Vrbici odgađaju, sutra intervencija na Lopudu

Dulist

MIJENJA SE LOKACIJA ‘Torta party’ ipak u Studentskom domu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija