Kultura

PONESITE SLUŠALICE! Sakupljačica zvukova u Art radionici Lazareti

PONESITE SLUŠALICE! Sakupljačica zvukova u Art radionici Lazareti

U četvrtak, 20. kolovoza u 20 sati u prostoru Art radionice Lazareti predstavit će se rad ‘Sakupljačica zvukova autorice’ Ivane Đula. Rad je nastao za vrijeme rezidencijalnog boravka autorice u sklopu projekta Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti.

Budući je riječ o audio izložbi, a s obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju, posjetitelji se mole da ponesu svoje slušalice.

‘ Otkad znam za sebe ja sakupljam. U ranom djetinjstvu salvete, telefonske kartice, poštanske markice, zube, novčiće, sličice Druida, kamenčiće, morem izglađena stakalca, postere, ocjene, imena. U mojoj se kolekciji nekoliko predmeta podudara s izloženima. Jedino što se moj Perica zove Nikica. Danas sakupljam zvukove (ako ništa, zauzimaju manje mjesta). U posljednjih se nekoliko godina sakupljanje pretvorilo u opsesiju zvukom. Percepcija prostora i društvene dinamike transformirala se iz vizualne u auditivnu. Trenutna kolekcija zvuka broji petnaest tisuća minuta i u neprestanom je rastu. S vama dijelim odabrane minute’, zapisala je Dubroviknja Ivana Đula o sebi.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist