Kultura

PONESITE SLUŠALICE! Sakupljačica zvukova u Art radionici Lazareti

U četvrtak, 20. kolovoza u 20 sati u prostoru Art radionice Lazareti predstavit će se rad ‘Sakupljačica zvukova autorice’ Ivane Đula. Rad je nastao za vrijeme rezidencijalnog boravka autorice u sklopu projekta Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti.

Budući je riječ o audio izložbi, a s obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju, posjetitelji se mole da ponesu svoje slušalice.

‘ Otkad znam za sebe ja sakupljam. U ranom djetinjstvu salvete, telefonske kartice, poštanske markice, zube, novčiće, sličice Druida, kamenčiće, morem izglađena stakalca, postere, ocjene, imena. U mojoj se kolekciji nekoliko predmeta podudara s izloženima. Jedino što se moj Perica zove Nikica. Danas sakupljam zvukove (ako ništa, zauzimaju manje mjesta). U posljednjih se nekoliko godina sakupljanje pretvorilo u opsesiju zvukom. Percepcija prostora i društvene dinamike transformirala se iz vizualne u auditivnu. Trenutna kolekcija zvuka broji petnaest tisuća minuta i u neprestanom je rastu. S vama dijelim odabrane minute’, zapisala je Dubroviknja Ivana Đula o sebi.

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘NAPOLEONOVA CESTA U DALMACIJI’ S tih 500 kilometara tada makadamskog puta se i danas koristimo

Dulist

Luki Šeriću i Iris Mihajlović uručena nagrada ‘Plautilla’

Dulist

SJAJNA VIJEST Prvi put nakon 1998. Dubrovnik dobiva srednju baletnu školu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija