Politika

Pomrsili im račune

Jambo i Kerum počeli su mrsiti predizborne račune i HDZ-u i SDP-u. Najava njihovog saveza u X. izbornoj jedinici već je izazvala pribojavanje za izborne rezultate, posebno kod HDZ-a kojemu je jug Hrvatske dosad bio svojevrsna sigurna luka.

Stoga se počelo špekulirati, donosi Večernji list, kako će možda palicu na jugu koordinatoru Branku Bačiću preuzeti sama Jadranka Kosor. Ipak, HDZ sve nade polaže u nezadovoljstvo građana Dubrovnika lokalnom vlasti koju predvode SDP i HNS pa kalkuliraju da će iz toga razloga dobro proći na dubrovačkom području.

Među prvih pet mjesta na listi Kukuriku koalicije (SDP- u je po sporazumu i pripalo pet mjesta) naći će se ili aktualna saborska zastupnica i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić ili predsjednica dubrovačkog SDP-a i Gradskog vijeća Olga Muratti. Odlučit će, piše Večernjak, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, a prvi na listi u X. izbornoj jedinici je Arsen Bauk.

Jambo je siguran kako će na jugu, računajući na podršku doline Neretve, ponoviti rezultate s prošlih izbora, a u koaliciji s Kerumom misli da može računati i na više od dva mandata.

Pročitajte još

MATO FRANKOVIĆ Nemam ambicija za Sabor. O kandidaturi za novi mandat kad za to dođe vrijeme

Dulist

Marija Vučković odgovorila odlazi li iz Vlade riječima: Za sada sam tu

Dulist

Braniteljima ustupljeno zemljište na Nuncijati! Četiri vijećnika suzdržana

Andrea Falkoni Račić