Politika

Pomrsili im račune

Pomrsili im račune

Jambo i Kerum počeli su mrsiti predizborne račune i HDZ-u i SDP-u. Najava njihovog saveza u X. izbornoj jedinici već je izazvala pribojavanje za izborne rezultate, posebno kod HDZ-a kojemu je jug Hrvatske dosad bio svojevrsna sigurna luka.

Stoga se počelo špekulirati, donosi Večernji list, kako će možda palicu na jugu koordinatoru Branku Bačiću preuzeti sama Jadranka Kosor. Ipak, HDZ sve nade polaže u nezadovoljstvo građana Dubrovnika lokalnom vlasti koju predvode SDP i HNS pa kalkuliraju da će iz toga razloga dobro proći na dubrovačkom području.

Među prvih pet mjesta na listi Kukuriku koalicije (SDP- u je po sporazumu i pripalo pet mjesta) naći će se ili aktualna saborska zastupnica i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić ili predsjednica dubrovačkog SDP-a i Gradskog vijeća Olga Muratti. Odlučit će, piše Večernjak, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, a prvi na listi u X. izbornoj jedinici je Arsen Bauk.

Jambo je siguran kako će na jugu, računajući na podršku doline Neretve, ponoviti rezultate s prošlih izbora, a u koaliciji s Kerumom misli da može računati i na više od dva mandata.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist