AktualnoUrednički izbor

POMOZIMO MAGDI I NJENOJ KĆERI Kad padnem, Goge mi zna reći: ‘Mama, ja sam tvoj život!’

POMOZIMO MAGDI I NJENOJ KĆERI Kad padnem, Goge mi zna reći: ‘Mama, ja sam tvoj život!’

Šestogodišnja Gordana i njena mama Magda Knego iz Dubrovnika i dalje trebaju našu pomoć. Malena Gordana rođena je u 30 tjednu trudnoće, imala je samo 1410 grama. Kad je imala samo 21 dan, mlijeko joj je ušlo u pluća i nastupilo je gušenje. Tri puta liječnici su je reanimirali, nakon čega joj je dijagnosticirana aspiracijska pneumonija. Tri i pol mjeseca provela je na respiratoru, a nakon četiri mjeseca u bolnici puštena je kući. No njezina borba tu nije završila, kako je istaknuto za 24sata.

– Nakon smrti supruga, dr. Joško Glavić, veliki liječnik i još veći čovjek, poklonio nam je besplatnu terapiju za Gogu u svojoj poliklinici. Počeli smo u rujnu 2018. godine. Riječ je o neurorehabilitacijskoj terapiji uz pomoć robotike, a ciklus koji nam je darovao vrijedan je 30.000 eura. Terapija je za Gogu učinila čudo. Njezino tijelo bilo je hipotonično, kao puding, a sad, kad joj je ojačan trup, ona može samostalno držati ruke i vrat, uz pomoć hodalice i druge osobe radi prve korake. Od rujna trebamo nastaviti s terapijom, ali mi, nažalost, taj novac nemamo. Ukupno nam treba 120.000 kuna, a u raznim akcijama do sada smo prikupili oko 30.000. Nedostaje nam još 90.000 kuna da uspijemo. Obećala sam suprugu da ću dati sve od sebe, da ću prevrnuti nebo za našu djevojčicu, njemu u čast – priča ova majka lavica za koju nema stajanja, jer ako sad stanu, bit će kao da do sada ništa nisu radili.

– Nije lako, posebno nakon suprugove smrti. Teško je, nekad strašno teško. Nekad ni sama ne znam odakle sam uvukla taj jedan atom snage. A onda se dignem, kao da mi moj Pero s neba udahne energiju. I Goge mi, kad padnem, zna reći: ‘Mama, ja sam tvoj život!’. A tako i jest. I samo želim da ona stane na svoje noge i krene u moj zagrljaj – kaže nam Magda, koja je trenutačno na Korčuli, gdje Goge s didom provodi dane plivajući i kupajući se, jer more je ljeti najbolja terapija.

U poliklinici dr. Glavića najviše joj pomaže lokomat, a malena Goge oduševljena je njime. Toliko da ga od milja zove ‘lokica’.

– Nas dvije smo do ove godine bile podstanarke na drugom katu, živjele smo kao u zatvoru. Ove godine je obitelj našeg Pere kupila stan u prizemlju i ustupila nam ga pa sad možemo češće vani s kolicima. Imam status primanja za njegu djeteta od 2300 kuna do njezine osme godine, ali nemam status majke njegovateljice. Kad ona napuni osam, idemo na novo vještačenje. Inače sam zaposlenica Zavoda za hitnu medicinu u Dubrovniku, i to znanje koje imam uvelike mi pomaže u ovoj borbi – kaže nam Magda, koja zahvaljuje Osnovnoj školi Župa dubrovačka u kojoj su se učenici tijekom protekle školske godine angažirali da se prikupi novac.

– Imamo razloga nadati se još većim rezultatima. Od djevojčice koja nije mogla ništa, Goga je sad dijete koje priča, koja je otvorila šake, podignula se četveronoške, ojačala trup. Ima dana kad i ona plače, kad ne može i ne želi, kao kod svakog bića, ali ja znam da moramo ići dalje i da možemo još puno toga. I zato nam treba vaša pomoć – apelira Magda na ljude velikog srca.

Uplate ZA GOGIN KORAK
TEKUĆI RAČUN OTP BANKA
HR5324070003262082133
ŽIRO RAČUN
HR8724070003106675881
ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA
SWISS CODE
OTPVHR2X

Izvor: 24sata

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist