Aktualno

DUGOGODIŠNJA TAJNICA Daria Prebisalić iz Atlantske plovidbe prešla u ‘Blaga djela’

DUGOGODIŠNJA TAJNICA Daria Prebisalić iz Atlantske plovidbe prešla u ‘Blaga djela’

Dugogodišnja poslovna tajnica Atlantske plovidbe Daria Prebisalić prešla je na novo radno mjesto te je od 3. svibnja postala tajnicom u Zakladi Blaga djela. Ovu informaciju za DuList je potvrdio upravitelj Zaklade Branko Bazdan. Naime, Prebisalić je u Atlantskoj plovidbi kao tajnica provela više od 13 godina te je na toj funkciji bila još od vremena dok je pokojni kapetan Ante Jerković bio predsjednikom Uprave društva Atlantske plovidbe.

— Odluku o zaposlenju Darie Prebisalić donijeli smo prije dva mjeseca. Dali smo joj to vrijeme, nešto malo duži otkazni rok jer nije lako ostaviti posao u tvrtki poput Atlantske plovidbe nakon toliko godina. Kada se sve sredilo, stigla je u Zakladu. Bit će na funkciji tajnice s obzirom da naša sadašnja tajnica već ima uvjete za mirovinu te će u nju poći krajem godine. Dok se Daria Prebisalić malo ne uhoda u posao, s njome će biti i sadašnja tajnica, a nakon prosinca samostalno preuzima – istaknuo je Branko Bazdan.

Najmovi na minimumu

S obzirom da je Bazdan krajem prosinca preuzeo mjesto upravitelja Zaklade Blaga djela, a nakon ostavke Nikole Čiča Obuljena, pitali smo ga kakvo je trenutno stanje u Zakladi, a posebno s naglaskom na pandemiju koja je uvelike utjecala i na najam prostora Zaklade.

— Kao i sve, i nas je pogodila pandemija koronavirusa, a posebno s obzirom na činjenicu da Zaklada živi od najmova prostora koje imamo, a koje smo smanjili na minimum s obzirom na situaciju. Sva davanja koja smo imali u prethodnom mandatu, morat ćemo, nažalost, smanjivati. Zauzeli smo stav da za sada zadržimo cijeli spektar aktivnosti i pomoći koji smo imali, ali da postupno smanjujemo svima. Ukoliko se uspijemo time ‘namiriti’, bit ćemo zadovoljni, a ako ne, od nekih ćemo programa morati u cijelosti odustati. Prihod nam je prije u dobrim godinama bio oko 8 milijuna kuna, a sada, ako bude 2,5 ili 3 milijuna, bit ćemo super zadovoljni – naglasio je Bazdan.

Podsjetimo i kako je u Zakladi Blaga djela krajem siječnja došlo do promjena u Upravnom odboru. Prema novom statutu Upravni odbor sastoji se od sedam članova, umjesto pet i to četiri člana koja izabire Upravni odbor Zaklade, a tri člana imenuje Gradsko vijeće Grada Dubrovnika. Tako su na sjednici u siječnju u Upravni odbor izabrani Mario Duić, Hrvoje Dunatov, Marino Dražeta i Krunoslav Težak ispred Zaklade, dok je Gradsko vijeće kao predstavnike Grada imenovalo Nadu Medović, Suzanu Kosović i Terezinu Orlić.

Foto: Facebook

Iz tiskanog izdanja DuLista od 5. svibnja 2021.

Pročitajte još

ZBOG IZBORA Banke 17. travnja neće raditi, uputile poziv klijentima

Dulist

NEBOJŠA STOJČIĆ Moramo raditi na brendu Dubrovnika kao sveučilišnog grada. Izblijedio je s jačanjem turizma

Andrea Falkoni Račić

BERBA JAGODA U DOLINI NERETVE Najranije do sada s cijenom od tri i pol eura

Dulist