Aktualno

DUGOGODIŠNJA TAJNICA Daria Prebisalić iz Atlantske plovidbe prešla u ‘Blaga djela’

DUGOGODIŠNJA TAJNICA Daria Prebisalić iz Atlantske plovidbe prešla u ‘Blaga djela’

Dugogodišnja poslovna tajnica Atlantske plovidbe Daria Prebisalić prešla je na novo radno mjesto te je od 3. svibnja postala tajnicom u Zakladi Blaga djela. Ovu informaciju za DuList je potvrdio upravitelj Zaklade Branko Bazdan. Naime, Prebisalić je u Atlantskoj plovidbi kao tajnica provela više od 13 godina te je na toj funkciji bila još od vremena dok je pokojni kapetan Ante Jerković bio predsjednikom Uprave društva Atlantske plovidbe.

— Odluku o zaposlenju Darie Prebisalić donijeli smo prije dva mjeseca. Dali smo joj to vrijeme, nešto malo duži otkazni rok jer nije lako ostaviti posao u tvrtki poput Atlantske plovidbe nakon toliko godina. Kada se sve sredilo, stigla je u Zakladu. Bit će na funkciji tajnice s obzirom da naša sadašnja tajnica već ima uvjete za mirovinu te će u nju poći krajem godine. Dok se Daria Prebisalić malo ne uhoda u posao, s njome će biti i sadašnja tajnica, a nakon prosinca samostalno preuzima – istaknuo je Branko Bazdan.

Najmovi na minimumu

S obzirom da je Bazdan krajem prosinca preuzeo mjesto upravitelja Zaklade Blaga djela, a nakon ostavke Nikole Čiča Obuljena, pitali smo ga kakvo je trenutno stanje u Zakladi, a posebno s naglaskom na pandemiju koja je uvelike utjecala i na najam prostora Zaklade.

— Kao i sve, i nas je pogodila pandemija koronavirusa, a posebno s obzirom na činjenicu da Zaklada živi od najmova prostora koje imamo, a koje smo smanjili na minimum s obzirom na situaciju. Sva davanja koja smo imali u prethodnom mandatu, morat ćemo, nažalost, smanjivati. Zauzeli smo stav da za sada zadržimo cijeli spektar aktivnosti i pomoći koji smo imali, ali da postupno smanjujemo svima. Ukoliko se uspijemo time ‘namiriti’, bit ćemo zadovoljni, a ako ne, od nekih ćemo programa morati u cijelosti odustati. Prihod nam je prije u dobrim godinama bio oko 8 milijuna kuna, a sada, ako bude 2,5 ili 3 milijuna, bit ćemo super zadovoljni – naglasio je Bazdan.

Podsjetimo i kako je u Zakladi Blaga djela krajem siječnja došlo do promjena u Upravnom odboru. Prema novom statutu Upravni odbor sastoji se od sedam članova, umjesto pet i to četiri člana koja izabire Upravni odbor Zaklade, a tri člana imenuje Gradsko vijeće Grada Dubrovnika. Tako su na sjednici u siječnju u Upravni odbor izabrani Mario Duić, Hrvoje Dunatov, Marino Dražeta i Krunoslav Težak ispred Zaklade, dok je Gradsko vijeće kao predstavnike Grada imenovalo Nadu Medović, Suzanu Kosović i Terezinu Orlić.

Foto: Facebook

Iz tiskanog izdanja DuLista od 5. svibnja 2021.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist