Crna kronika

POMORSKA NESREĆA Kod Prožure se potopio gliser, dvije osobe ozlijeđene

POMORSKA NESREĆA Kod Prožure se potopio gliser, dvije osobe ozlijeđene

U subotu, u 01.19 sati u noći posredstvom Županijskog dojavnog centra (ŽC112) u MRCC Rijeka zaprimljen je poziv pogibelji s plovila u Mljetskom arhipelagu, točnije kod mjesta Prožura. Riječ je o plovilu dužine 8 metara kojim su putovale 4 osobe, a čiji voditelj je prijavio havariju, odnosno, informirao da je brodica udarila u nešto neodređeno te da ubrzano prima more i tone.

Odmah po zaprimanju informacije o poziciji havarije i potonuća, o događaju su informirani službenici Lučke kapetanije Dubrovnik te je istovremeno prema svim sudionicima u pomorskom prometu tim područjem, putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio, odaslana obavijest o događaju, kao i poziv pogibelji ‘Mayday Relay’, na koji su se ubrzo odazvali voditelji nekoliko plovila i uključili u spasilačku akciju prema poziciji, kamo su iz LK Dubrovnik angažirali i motorni brod ‘Nona Ana’, s obzirom na njegovu blizinu, piše na stranicama resornog Ministarstva mora.

Riječ je o gliseru Restorana Bowa prilikom čijeg potonuća su ozlijeđene dvije osobe, jedna lakše, druga teže, no izvan je životne opasnosti. Podsjetimo, prije dvije godine upravo je plovilo spomenutog lokala bilo sudionikom najveće pomorske nesreće koja se zbila u dubrovačkom akvatoriju od 90-ih prilikom čega je poginulo 5 osoba, a dvije su proglašene nestalima. U tijeku je očevid, a Lučkoj kapetaniji po nalogu državnog odvjetnika jer su posrijedi bile teške ozljede pomaže dubrovačka krim policija.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist