Kultura

“Pometov san” u Domu Marina Držića

"Pometov san" u Domu Marina Držića

U Domu Marina Držića otvorena je izložba "Pometov san" autorice Ivane Komel iz Novske.

Ovo je drugi put kako autorica izlaže svoje radove u Dubrovniku. Prošle godine, u istom prostoru, kao dio kulturne ponude grada Dubrovnika, autorica se predstavila stvaralački nadahnuta djelima Marina Držića, gipsanim figurama likova iz Držićevih djela i motivima dalekog Japana, uljima i akrilikom na staklu.

Za sedmu samostalnu izložbu, "Pometov san“, svoje viđenje Fortune, Pometa, Laure i Skupa, Ivana je ovaj put prenijela na platna velikog formata, a izložila je i najnovije skulpture.

– Slikarica na osobit način izvlači osobe i stvari iz Držićeve zbilje, ona ih figurira, zapravo stvara njihov ekvivalent likovnom obradom, hvatajući zbilju u zamku sličnosti. Književni predložak je samo odskočna daska u likovni govor isprepletenih mreža stiliziranih linija i oblika začinjenih koloriranim plohama – zapisao je u katalogu koji prati izložbu kustos Mladen Mitar.

Uz njega, na otvaranju je govorila i sama autorica te vršitelj dužnosti ravnatelja Doma Marina Držića Nikša Matić, kao i gradonačelnik Novske Vlado Klasan.

Izložbu koja se može pogledati do 7. listopada otvorila je pročelnica za kulturu Ana Hilje Čagalj.
 

Pročitajte još

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist