Grad

Položeni vijenci na spomen obilježljima, večeras ne propustite ‘Ljude od mora’

Položeni vijenci na spomen obilježljima, večeras ne propustite 'Ljude od mora'

Uoči Dana dubrovačkih branitelja, ujedno obljetnice najtežeg napada na Dubrovnik 6. prosinca 1991. godine kada je grad herojski obranjen, predstavnici Grada Dubrovnika danas su položili vijence i zapalili svijeće na spomen-obilježjima na gradskom području.

Počast braniteljima i civilima stradalim u obrani Dubrovnika i hrvatskog juga u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Komolcu, Novoj Mokošici, Mokošici i na Osojniku odali su pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Ante Vojvodić i pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Božo Benić.

Pred spomen-obilježjem kod broda Sveti Vlaho u parku na Batali te kod spomen-obilježja na Bosanci i Strinčjeri vijence su položili i svijeće zapalili gradska vijećnica Olga Muratti i vijećnici Đuro Capor i Ivan Maslać.

Gradski vijećnici Ivo Lučić i Andro Vlahušić te pročelnik Službe za unutarnju reviziju Ivan Bajić položili su vijence i zapalili svijeće na spomen-obilježjima u Mrčevu, na Gromači, u Trstenom i Zatonu Velikom.

Polaganjima vijenaca priključili su se i predstavnici braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U sklopu višednevnog programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja 2022., u dvorani Visia, također u nedjelju 4. prosinca u 19 sati, održat će se projekcija dokumentarnog filma “Ljudi od mora” autora Paule i Đela Jusića, u produkciji Adria ton production, posvećenog pripadnicima Odreda naoružanih brodova – Dubrovnik.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist