Aktualno

POLJSKO ISKUSTVO Možemo li pokrenuti ‘mrtvi kapital’?

POLJSKO ISKUSTVO Možemo li pokrenuti 'mrtvi kapital'?

U Dubrovniku sutra počinje 5. po redu forum poljskih i hrvatskih regija.

Forum je susret hrvatskih i poljskih gospodarstvenika i predstavnika regionalne samouprave koji već petu godinu za redom organiziraju Hrvatska zajednica županija i Saveza vojvodstva Republike Poljske. Teme o kojima će se razgovarati su revitalizacija napuštenih industrijskih i gospodarskih objekata, specijalne ekonomske zone kao ključ gospodarskog uspjeha Poljske te regionalnoj samoupravi kao zamašnjaku razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Ove godine organizacijsku potporu pružit će i Dubrovačko-neretvanska  županija, Grad Dubrovnik, turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika te Hrvatska gospodarska komora.

-Hrvatska gospodarska komora jedan je od zamašnjaka pozitivnih gospodarskih promjena. U želji da se i regionalna samouprava više okrene takvim trendovima, potpisat ćemo Sporazum koji predviđa široku lepezu potencijalnih projekata. Nema uspješne lokalne zajednice bez uspješnog poduzetništva i gospodarstva – komentar je predsjednika Hrvatske zajednice županija i Šibensko – Kninskog župana Gorana Pauka.

Upravo uz pomoć Hrvatske gospodarske komore, održat će se i Hrvatsko-poljski gospodarski forum koji će dodatno oplemeniti sadržaj V. Foruma hrvatskih i poljskih regija okrenutog gospodarskom napretku dviju zemalja.

Forum Poljskih i Hrvatskih regija održati će se od 10. do 12. svibnja

Pročitajte još

‘RIM TIM TAGI DIM’ Baby Lasagna u finalu Eurosonga!

Dulist

Roko Tolić jedan od kandidata za direktora aerodroma Crne Gore

Dulist

SVEČANI PROGRAM Hrvatski liječnički zbor obilježava 150 godina

Dulist