Aktualno

NOVA SURADNJA Prvi let Turkish Airlinesa dočekali vodeni topovi i Linđo

NOVA SURADNJA Prvi let Turkish Airlinesa dočekali vodeni topovi i Linđo

Prvi službeni let na relaciji Istanbul – Dubrovnik označio je početak nove suradnje ovih zračnih luka, ali i jačanje tursko-hrvatskih odnosa.

U utorak 10. svibnja službeno je sletio prvi avion Turkish Airlinesa, označivši time početak buduće suradnje s Zračnom lukom Dubrovnik. Ovim letom su letjeli predstavnici Turkish Airlinesa, novinari iz raznih zemalja , Turski veleposlanik Ahmed Tuta i Direktor ljudskih resursa Abdulkerim Cay.
Goste su dočekali Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, direktor zračne luke Roko Tolić te župan Nikola Dobroslavić. Nakon prigodnog dočeka uz FA Linđo održana je kratka konferencija za medije.

-Nakon nekoliko godina ovo je potvrda naših želja o suradnji Hrvatske i Turske. Dubrovnik je ovom suradnjom povezan s cijelim svijetom, a Turkish airlines sada na svojoj ogrlici suradnika ima i ‘Biser Jadrana’ – izjavio je Roko Tolić.

Direktor ljudskih resursa TA, Abdulkerim Cay zahvalio se svima na ovoj suradnji te je pohvalio Dubrovnik kao 288. destinaciju naglasivši da sada Dubrovnik nije povezan samo sa Istanbulom već s cijelim svijetom. – Ovo nije samo dobar poslovni potez, ovo je korak u smjeru osnaživanja hrvatsko-turskih odnosa.- naglasio je Cay.

Župan Dobroslavić izrazio je veliko zadovoljstvo što je,  kao izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, upravo on tu da zaželi dobrodošlicu novim suradnicima zračne luke. Turski veleposlanik osvrnuo se na sav dugogodišnji rad i trud koji se uložio u ovu suradnju, dok se gradonačelnik Andro Vlahušić prisjetio početaka pregovora te naglasio:- Ovo nije kraj jednog dugog procesa, ovo je početak jedne velike budućnosti samog aerodroma.-

Turkish Airlines će na potezu Istanbul-Dubrovnik, za početak, letjeti čak pet do šest puta tjedno, a njihovi predstavnici su naglasili s vremenom i povećanje broja letova.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist