Aktualno

Poljski LOT ukinuo liniju prema Dubrovniku

Poljski nacionalni avioprijevoznik objavio je svoj red letenja za studeni ove godine. U odnosu na prošlu godinu, kompanija će prometovati samo prema Zagrebu, dok je linija prema Dubrovniku ukinuta za ovogodišnji zimski red letenja.

Iako je LOT prošle zime prometovao i na liniji Varšava – Dubrovnik, to se ove zime neće dogoditi. Zbog utjecaja globalne pandemije i slabe potražnje kompanija je ovu liniju privremeno ukinula i planira na njoj prometovati od proljeća sljedeće godine.

LOT Polish Airlines ovog je ljeta prometovao na brojnim linijama iz Varšave i ostalih poljskih gradova prema odredištima u Hrvatskoj (Zagreb, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik). Unatoč korona krizi, uvedeno je više od 13 novih linija. Tzv. zračnim mostovima poljskim je turistima u ovoj kriznoj ljetnoj sezoni Hrvatska bila iznimno dostupna, što potvrđuje i broj dolazaka poljskih turista u RH u ovoj godini, ističu iz Croatian Aviation.

LOT se u Hrvatsku vratio 01. srpnja, a ovog je ljeta prometovao na većem broju linija u odnosu na ljetni red letenja prethodne godine.

U zimskom redu letenja, koji će uskoro stupiti na snagu, poljski će LOT zadržati svega jednu aktivnu liniju prema Hrvatskoj. Kompanija naime planira prometovati na liniji Varšava – Zagreb. Najavljena su četiri leta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i subote. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa E170, kapaciteta 70 putnika.

Letovi srijedom i petkom prometovat će u jutarnjem, dok su letovi ponedjeljkom i subotom najavljeni u popodnevnim odnosno večernjim satima.

LOT iduće ljetne sezone planira prometovati na svim linijama na kojima je prometovao i ovog ljeta (upitna je samo linija Varšava – Rijeka), no odluka o realizaciji tih letova ovisit će prvenstveno o restrikcijama pri putovanju, kao i samoj potražnji. Do proljeća sljedeće godine LOT će redovno prometovati samo prema Zagrebu, u značajno manjem opsegu u odnosu na prošlogodišnji zimski red letenja.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] ZJENA GLAMOČANIN Misija mi je da moja kći pokupi dubrovačku vibru!

Mia Njavro Banić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[PELJEŠAC JE ONLINE] Cijeli Jadran je od sada pokriven mjerenjima meteoroloških radara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija