Aktualno

Poljski LOT ukinuo liniju prema Dubrovniku

Poljski nacionalni avioprijevoznik objavio je svoj red letenja za studeni ove godine. U odnosu na prošlu godinu, kompanija će prometovati samo prema Zagrebu, dok je linija prema Dubrovniku ukinuta za ovogodišnji zimski red letenja.

Iako je LOT prošle zime prometovao i na liniji Varšava – Dubrovnik, to se ove zime neće dogoditi. Zbog utjecaja globalne pandemije i slabe potražnje kompanija je ovu liniju privremeno ukinula i planira na njoj prometovati od proljeća sljedeće godine.

LOT Polish Airlines ovog je ljeta prometovao na brojnim linijama iz Varšave i ostalih poljskih gradova prema odredištima u Hrvatskoj (Zagreb, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik). Unatoč korona krizi, uvedeno je više od 13 novih linija. Tzv. zračnim mostovima poljskim je turistima u ovoj kriznoj ljetnoj sezoni Hrvatska bila iznimno dostupna, što potvrđuje i broj dolazaka poljskih turista u RH u ovoj godini, ističu iz Croatian Aviation.

LOT se u Hrvatsku vratio 01. srpnja, a ovog je ljeta prometovao na većem broju linija u odnosu na ljetni red letenja prethodne godine.

U zimskom redu letenja, koji će uskoro stupiti na snagu, poljski će LOT zadržati svega jednu aktivnu liniju prema Hrvatskoj. Kompanija naime planira prometovati na liniji Varšava – Zagreb. Najavljena su četiri leta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i subote. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa E170, kapaciteta 70 putnika.

Letovi srijedom i petkom prometovat će u jutarnjem, dok su letovi ponedjeljkom i subotom najavljeni u popodnevnim odnosno večernjim satima.

LOT iduće ljetne sezone planira prometovati na svim linijama na kojima je prometovao i ovog ljeta (upitna je samo linija Varšava – Rijeka), no odluka o realizaciji tih letova ovisit će prvenstveno o restrikcijama pri putovanju, kao i samoj potražnji. Do proljeća sljedeće godine LOT će redovno prometovati samo prema Zagrebu, u značajno manjem opsegu u odnosu na prošlogodišnji zimski red letenja.

Pročitajte još

PRAVILA OD 1. KOLOVOZA U NJEMAČKOJ Na novoj korona karti Hrvatska najbolje prošla

Dulist

ZAŠTO NE RADI HOTEL ŠIPAN? Mještani nezadovoljni, a vlasnici tvrde kako im se ne isplati otvoriti

Iva Dedo

KOLONE SU KILOMETARSKE Udarni je vikend na hrvatskim cestama!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija