Aktualno

Policija spriječila krijumčarenje 14 stranih državljana. Radi se o tri odvojena slučaja

policija ilustracija 8

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u tri odvojena slučaja spriječili su pokušaj krijumčarenja ukupno 14 osoba čija je namjera bila, nakon nezakonitog ulaska u RH, dalje ići u zapadnoeuropske zemlje, navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

U prvom su slučaju policijski službenici Postaje granične policije Gruda u ranim jutarnjim satima na području Župe dubrovačke zatekli 41-godišnjeg državljanina BiH koji je upravljao osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka. U vozilu se nalazilo četvero stranih državljana koji su prethodno zamijećeni da pješice na nezakonit način prelaze državnu granicu između BiH i RH.

U druga dva slučaja su policijski službenici Postaje granične policije Metković u prijepodnevnim satima, u blizini Malog Prologa zaustavili osobna vozila poljskih registarskih oznaka. Jednim je vozilom upravljao 36-godišnji državljanin Gruzije i u njemu je zatečeno šest stranih državljana.

Drugim je vozilom upravljao državljanin Njemačke u dobi od 39 godina, a u tom vozilu zatečena su četiri strana državljana za koje je također tvrđeno kako su državnu granicu između BiH i RH prešli nezakonito.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su sva trojica vozača za novčanu naknadu imali namjeru nezakonite migrante prevesti prema zapadnoeuropskim zemljama zbog čega su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku.

Prema stranim državljanima postupit će se sukladno Zakonu o strancima.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist