Aktualno

POLICIJA O TRAGEDIJI KOD LJUPČA ‘Vatrogasci su pronašli beživotno tijelo muške osobe odjevene u vatrogasno odijelo’

mup policija specijalci16

U nedjelju, 31. srpnja 2022. godine u 12,39 sati Operativno-komunikacijski centar PU dubrovačko-neretvanske zaprimio je dojavu o požaru koji je, na zasad neutvrđen način, izbio poviše mjesta Zaton i Orašac, na predjelu Golog Brda. U gašenju požara sudjelovali su pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci, državna vatrogasna intervencijska postrojba te okolna dobrovoljna vatrogasna društva kao i četiri kanadera, a požar je proglašen ugašenim u 19 sati, javili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Istog dana tijekom večeri Operativno-komunikacijski centar PU dubrovačko-neretvanske zaprimio je dojavu o nestanku 42- godišnjeg vatrogasca koji je sudjelovao u gašenju navedenog požara. Dubrovačka policija je odmah organizirala potragu za nestalom osobom, a u međuvremenu su vatrogasci na brdu između mjesta Orašac i Ljubač, pronašli beživotno tijelo muške osobe odjevene u vatrogasno odijelo.

Po nalogu zamjenice županijskog državnog odvjetnika, tijekom noći je na mjestu pronalaska tijela obavljen očevid, a u tijeku su izvidi kako bi se utvrdile sve okolnosti nastanka požara, kao i stradavanja vatrogasca. Temeljem naloga županijskog državnog odvjetnika na tijelu će se obaviti obdukcija na Odjelu patologije OB Dubrovnik.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist