Aktualno

POLICIJA O PROSVJEDU ISPRED VILE PALME Okupljanje nije prijavljeno, protiv organizatora podnijet će se prekršajna prijava

POLICIJA O PROSVJEDU ISPRED VILE PALME Okupljanje nije prijavljeno, protiv organizatora podnijet će se prekršajna prijava

U nedjelju ispred Vile Palme organiziran je mirni prosvjed u znak potpore načelniku PGP Gruda Matku Klariću, a kojeg se tereti da je da je seksualno uznemiravao četiri policijske službenice te se u nekoliko navrata prema službenicima ponašao diskriminatorno.

Skup su organizirali njegovi članovi obitelji i prijatelji jer smatraju da je nepravedno izložen medijskom linču, a uslijed članka objavljenog na portalu Index o čemu se i očitovao Klarićev odvjetnik Dario Obradovića rekavši kako je on napisan ‘s ciljem difamiranja Matka Klarića osobno i profesionalno’.

Kako DuList doznaje, okupljanje nadležnoj policijskoj upravi nije uopće prijavljeno, iako se već od jučer društvenim mrežama širila obavijest i poziv na isti.

– Ova Policijska uprava nije zaprimila prijavu mirnog prosvjeda, ali smo s istim upoznati putem javnih objava.

Prema Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, koju je Stožer civilne Republike Hrvatske donio 27. studenog prošle godine, zabranjeno je održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba.

S obzirom da se na spomenutom mirnom prosvjedu okupilo više od 25 osoba, ova Policijska uprava će poduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem procesuiranja organizatora – poručili su za DuList iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist