Crna kronika

Policija kaznila 57 vozača na dva kotača, ovo su najčešći prekršaji!

Policija kaznila 57 vozača na dva kotača, ovo su najčešći prekršaji!

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske poslali su rezultate prošlotjedne akcije pojačanog nadzora mopeda i motocikla i osobnih prometnih sredstava.

Tijekom akcije prometne policije koja je protekli četvrtak provedena na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, posebno usmjerena na vozače mopeda i motocikala koji su na našim prometnicama zastupljeni u velikom broju, sankcionirano je ukupno 67 osoba, od kojih su njih 57 bili vozači mopeda i motocikla.

-Najčešće uočeni i sankcionirani prometni prekršaji bili su nepropisno pretjecanje ili obilaženje (37) i ne korištenje ili nepropisno korištenje zaštitne kacige (10). Od ostalih sankcioniranih prometnih prekršaja izdvajamo tehničku neispravnost motornog vozila, vožnju prije stjecanje prava na upravljanje motornim vozilima i vožnju motocikla prije upisa položene kategorije u vozačku dozvolu – ističu iz policije.

Vozači mopeda i motocikala su vrlo često izloženi prometnim nesrećama, što zbog svojih pogrešaka, a što zbog grešaka drugih sudionika u prometu i zato je važno da tijekom vožnje koriste zaštitnu opremu i da se pridržavaju prometnih pravila kako bi se na taj način zaštitili od težih stradavanja. Ovakvim akcijama se želi skrenuti pozornost upravo na njihovu ranjivost i zato će policija nastaviti s provođenjem ovakvih i sličnih preventivno-represivnih aktivnosti – navodi se u priopćenju.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist