Crna kronika

Policajac udaljen iz službe. Htio je ‘izvući’ prijateljicu koja je izazvala nesreću

Policajac udaljen iz službe. Htio je 'izvući' prijateljicu koja je izazvala nesreću

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske poslali su priopćenje o provedenom kriminalističkom istraživanju nad 30-godišnjakom, inače policijskim službenikom.

-Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 30-godišnjak, policijski službenik izvan službe, tijekom ranih jutarnjih sati sredinom veljače ove godine osobno vozilo, kojim je u svojstvu vozača upravljala njegova prijateljica i prethodno na području Dubrovnika izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom u kojoj su oštećena dva parkirana vozila, odvezao na drugo mjesto s ciljem da znatno oteža ili spriječi dokazivanje u prekršajnom postupku protiv vozačice – istaknuli su.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je vozačica, kao svjedok u prekršajnom postupku, lažno izjavila da je 30-godišnji osumnjičeni u vrijeme prometne nesreće bio na drugom mjestu.

Osumnjičeni 30-godišnjak je udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka te je kazneno prijavljen za kazneno djelo ‘Sprječavanje dokazivanja’, dok je vozačica kazneno prijavljena za kazneno djelo ‘Davanje lažnog iskaza’.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist